Лазаров надви с лекота играч, печелил мач на Ролан Гарос, и продължава напред в Руан!

от в 14:08 на 06.11.2022
Калоян Соколов

Александър Лазаров демонстрира невероятен напредък през последните месеци и неслучайно съвсем наскоро записа първата си победа на ниво ATP, преодолявайки съпротивата на Иржи Лехечка, а впоследствие завоюва две титли от сериите "Фючърс" в Созопол. Всички тези отлични резултати позволиха на Алекс да дебютира в топ 300 на световната ранглиста, а той не скри как голямата му цел е да влезе в квалификациите за Аустрелиън Оупън догодина. Така българинът реши да участва на няколко поредни Чаланджъри надпревари, надявайки се да събере нужните точки за участие в Мелбърн, само че през миналата седмица нямаше никакъв късмет с жребия в Бергамо и отстъпи на топ поставения Джейсън Кублер.

Днес пък самият Лазаров зае ролята на водач на схемата и я защити повече от успешно, стартирайки участието си във френския град Руан с безкомпромисен успех срещу мароканеца Елиот Беншетри - 6:4 6:1. По този начин родният ни представител си осигури директен сблъсък с естонеца Марк Лаял за влизане в основната схема, откъдето участието си директно ще стартират Димитър Кузманов и Адриан Андреев.

Срещата започна отлично за Алекс, който отмъкна още откриващия сервис гейм на своя опонент, но самият той не беше никак убедителен от сервис линята и бившият участник във втория кръг на Ролан Гарос съумя да осъществи два поредни пробива и вече на свой ред разполагаше с преднина в резултата. Оттам насетне обаче Лазаров значително покачи собственото си равнище и беше далеч по-постоянен в размените от дъното на корта спрямо мароканеца, което му позволи да обърне нещата в своя полза и много скоро сетът отиде в актива на фаворита.

Втората част стартира с бързо взети подавания от двамата играчи, ала впоследствие българинът не загуби нито една точка на първия си сервис, пласирайки цели седам аса, а освен това завършваше безпроблемно огромна част от опитите си за завършващи удари и в крайна спечели пет поредни гейма, с чиято помощ се класира заслужено напред в състезанието.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Лазаров надви с лекота играч, печелил мач на Ролан Гарос, и продължава напред в Руан! Калоян Соколов
Теми:  
александър лазаров | бгтенис | Обзори | руан | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook