Лазаров не можа да преодолее първото си препятствие в Хърватия

от в 17:18 на 23.03.2021
Калоян Соколов

Александър Лазаров направи нова крачка назад при участията си на турнирите от сериите " Фючърс" в Хърватия. През първата седмица той достигна до фазата на четвъртфиналите, след това отпадна във втория кръг, а този път път трябваше да напусне състезанието в град Опатия още на старта. Четвъртата ни ракета беше твърд фаворит в срещата си според предварителните очаквания, но в крайна сметка трябваше да отстъпи на германеца Себастиан Прехтл със 6:7(7) 4:6.

Софиянецът потегли силно в двубоя и веднага съумя да реализира пробив, за да поведе с 3:1 гейма. За съжаление, Лазаров отново имаше проблеми със запазването на нужното постоянство в играта си, което доведе до възстановяването на париетата. Алекс обаче отново намери начин да вземе аванс и подаваше за успеха в сета, но ръката му трепна и се стигна до тайбрек. Там германецът бе далеч по-агресивен от двамата, като сервираше на високо ниво и закономерно достигна до два сетбола.

Тогава Прехтл показа първи колебания, допускайки странна неточност от форхенд, а впоследствие направи и двойна грешка, но българинът продължи да стои необичайно пасивен в точките и аутсайдерът в мача се пребори за спечеваленето на откриващата част.

Тези събития определено поизнервиха родния ни представител, който избързваше твърде много в отиграванията си и веднага се оказа изоставащ с брейк пасив. Германецът продължаваше да притежава инициативата, пропускайки да направи разликата в резултата далеч по-голяма. Стигна се до 5:4 в негова полза, когато сънародникът ни получи възможност да се завърна в надпреварата за победата, ала не показа нужното търпение и така трябваше да се задоволи с поредното ранно отпадане.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Лазаров не можа да преодолее първото си препятствие в Хърватия Калоян Соколов
Теми:  
алекс лазаров | бгтенис | Обзори | фючърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook