Лазаров "върза геврек" на 13-тия при юношите и се класира за основната схема в Руан!

от в 13:26 на 07.11.2022
Калоян Соколов

Александър Лазаров доказа, че взетата победа на Sofia Open е била абсолютна законмерност и продължи да прогресира в представянето си, печелейки две поредни титли на фючърсите в Созопол. През миналата седмица обаче българинът нямаше особен късмет при жребия за пресявките в Бергамо и още в първия кръг се изправи срещу топ поставения Джейсън Кублер, от когото беше надигран в два оспорвани сета. Българинът пък по никакъв начин не се повлия от това си поражение и още този уикенд се включи в квалификациите на Чаланджъра в Руан и днес записа втория си успех там, надделявайки над естонеца Марк Лаял с 6:2 3:6 6:0 и по този начин се превърна в третия ни сънародник, който ще бъд част от основната схема на състезанието във френския град, тъй като Димитър Кузманов и Адриан Андреев попаднаха вътре по право.

Лазаров стартира силно и проби още в третия гейм, а впоследствие се върна от 0:40 и увеличи преднината си на 3:1. Това беше сериозен удар по увереността на Лаял и грешките от негова страна се увеличиха значително, докато Алекс удряше топката много чисто и не срещна затруднения да осъществи още един брейк, за да си гарантира спечелването на откриващата част.

Вторият сет също започна с безпроблемно подаване за нашия сънародник, само че той сякаш очакваше нещата оттук насетне да се случват без особени усилия за него и допусна известно отпускане, което беше наказано от по-нискоранкирания играч и изведнъж родният ни представител се оказа изоставащ с пробив. Оттам насетне 13-ият при юношите беше безупречен при изявите си на начален удар и се стигна до паритет в общия резултат.

Така победителят трябваше да бъде определен в решителен сет, където двукратният шампион в Созопол не остави съмнение в по-високата си класа и не отпусна нито гейм повече на своя опонент, намирайки място в същинската част на надпреварата.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Лазаров "върза геврек" на 13-тия при юношите и се класира за основната схема в Руан! Калоян Соколов
Теми:  
александър лазаров | бгтенис | Обзори | руан | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook