Лазаров записа нов убедителен успех и премина пресявките на Чаланджъра в Оейраш!

от в 17:24 на 04.04.2022
Калоян Соколов

Александър Лазаров не направи най-добрия възможен старт на новия тенис сезон, но изглежда Алекс е преодолял трудностите от изминалите седмици, съдейки по неговото чудесно представяне на Чаланджъра в португалския град Оейраш до този момент. Българинът започна участието си от квалификациите на турнира и днес постигна втората си поредна чиста победа, с която си гарантира място в основната схема. Лазаров срещна известни трудности в двубоя си срещу Ян Чоински, само че беше по-стабилен в решителните моменти, за да се наложи с крайното 6:4 6:3. По този начин ще имаме двама българи в същинската фаза на надпреварата, тъй като Димитър Кузманов е поставен под номер 8 и чака да разбере съперника си на старта.

Лазаров започна чудесно, реализирайки ранен пробив, ала паритетът веднага беше възстановен. Двамата играчи влизаха редовно в дълги размени от основната линия, в които обикновено Чоински заемаше по-активна позиция и наглед диктуваше темпото на срещата. Родният ни представител обаче се защитаваше умело с помощта на подсечените си бекхенди и изчака ново пропукване от страна на опонента си, което дойде в седмия гейм и скоро четвъртата ни ракета имаше аванс в сетовете.

Маратонските точки продължиха и във втората част, която не стартира никак удачно за нашия сънародник и той изостана с 0:2. Тогава Алекс промени първоначалния си тактически план и все по-често поемаше инициативата, а ударите му работеха почти безотказно и той обърна нещата до 4:2 в своя полза.

Българинът продължи да има игрово надмощие на корта и спокойно можеше да затвори срещата с дълга своя серия от геймове, само че британецът отрази няколко брейкбола и се задържа в резултата. Това обаче не му помогна особено много, защото Лазаров продължаваше да показва най-добрия си тенис и сложи точка на спора, реализирайки ефектен форхенд уинър по късия диагонал.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Лазаров записа нов убедителен успех и премина пресявките на Чаланджъра в Оейраш! Калоян Соколов
Теми:  
александър лазааров | бгтенис | Обзори | оейраш | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook