Лейтън Хюит получи номинация за Международната тенис зала на славата

от в 12:10 на 22.09.2020
Петър Колев

Бившият световен №1 Лейтън Хюит може да бъде присъединен към Международната тенис зала на славата още през следващата година.

39-годишният австралиец е един от петимата номинирани тенисисти за 2021 година. Другите предложени такива са американката Лиза Реймънд, шведът Йонас Бьоркман, както и испанците Хуан Карлос Фереро и Серхи Бругера.

Едно от най-големите постижения на Хюит през неговата знаменита кариера е изкачването му до върха на световната ранглиста още на 20-годишна възраст през 2001 г. Той печели 30 титли на сингъл, сред които има и два успеха на турнири от Големия шлем - US Open 2001 и Уимбълдън 2002. Австралиецът също така е и двукратен шампион за Купа "Дейвис", като е изиграл рекордните 43 срещи за страната си.

"Това е невероятна чест и съм наистина благодарен за тази номинация. През времето, в което навлизах в спорта, имаше толкова много велики австралийци, които да гледам и от които да се уча", казва Хюит.

"Да знам, че кариерата ми на тенисист е разпозната като достойна да бъде част от тази велика зала и че името ми ще бъде написано до тези на тенис величия като Тони Рош, Джон Нюкомб, Род Лейвър, Рой Емерсън и Кен Розуел, на които винаги съм се възхищавал, е огромна чест за мен", допълни австралиецът.

Ако Хюит бъде включен в Международната тенис зала на славата, той ще се превърне в 32-я австралиец, получил тази чест. Последният представител на Австралия, чието име е добавено към залата, е шесткратният световен шампион в тениса в инвалидни колички Дейвид Хол. Това се случи през 2015 г.

Феновете ще имат възможността да гласуват онлайн през октомври за тези тенисисти, които вярват, че трябва да бъдат присъединени към Международната тенис зала на славата. Резултатът от гласуването на феновете ще бъде комбиниран с вота на официалните лица - представители на залата, спортни историци и журналисти.

Имената на тенисистите, които ще бъдат добавени към Международната тенис зала на славата, ще станат ясни през началото на 2021 г.

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Лейтън Хюит получи номинация за Международната тенис зала на славата Петър Колев
Теми:  
зала на славата | лейтън хюит | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook