Лендъл: Мъри е като булдог на корта, който не се спира пред нищо по пътя си

от в 19:29 на 29.03.2022
Диана Андреева

Анди Мъри направи обещаващ старт на сезон 2022, когато достигна до финала на АТР 250 турнира в Сидни. Играта на британеца обаче претърпя тотален разпад и той взе решение да прекрати съвместната си работа с Ян де Вит, а в началото на този месец обяви името на новия си треньор, който всъщност може да се определи и като стар треньор - Иван Лендъл. 

В скорошно интервю реномираният треньор и бивш световен номер едно в АТР ранглистата  коментира повече относно подновяването на съвместната си работа с Мъри, като определи британския състезател като "булдог". Ето какво точно сподели Лендъл: 

"Не знаех какво да очаквам от работата ми с Мъри, но той определено ме изненада приятно. Мисля, че от физическа и психологическа гледна точка той се намира в много добро състояние. Бедрото му създава все по-малко проблеми и това му позволява да отделя повече внимание на специфични елементи от играта си. Той постоянно търси начини да бъде по-ефективен и непредсказуем на корта и смятам, че това дава резултат. Моята задача е единствено да го подкрепям и да бъда откровен с него. 

Мъри, подобно на Надал, Федерер и Джокович, изпитва истинска страст към тениса. Той е като булдог - винаги е готов да се бори докрай и да направи всичко по силите си, а понякога дори и повече. В края на миналия сезон Надал не беше сигурен дали изобщо някога отново ще бъде обратно на корта, а два месеца по късно спечели трофея на Australian Open. Това са играчи, които притежават непоклатима психика и ако си поставят конкретна цел, е почти невъзможно да не я постигнат". - завършва изказването си Лендъл.

Източник: Go Tennis 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Лендъл: Мъри е като булдог на корта, който не се спира пред нищо по пътя си Диана Андреева
Теми:  
анди мъри | иван лендъл | мъри | рафаел надал | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook