Леонид Шейнгезихт стана "Тенисист на годината" в престижна класация

от в 18:55 на 19.03.2016
Tennis.bg

Българинът Леонид Шейнгезихт бе определен за "Тенисист на годината" на "Тенис Европа U16" за 2015-а година. Това стана по време на годишния конгрес на Европейската Тенис Асоциация в Кишинев (Молдова). Годишният конгрес на ЕТА се проведе от 17-и до 19-и март като делегатите, които представяха Българската федерация по тенис бяха генералният секретар Катерина Генова, вицепрезидентът Георги Крумов и президентът Стефан Цветков.

На 20-и и 21-и март ще се проведе заседание на Борда на директорите на ITF, на което ще участва и Стефан Цветков като член на Борда.

Леонид е на 15 години като е роден в Санкт Петербург, Русия. И двамата му родители са руснаци, но прапрадядо му по бащина линия е бесарабски българин.

Оттук идва й връзката на Леонид с България. Тенисистът се подготвя и тренира в елитна академия в Барселона като през по-голямата част от годината пътува и участва в международния състезания.

Шейнгезихт има много спечелени, международни турнири до 12, 14 и 16 години като в момента е №3 в ранглистата на ЕТА U16. В държавни турнири в България представлява тенис клуб „Левски".


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Леонид Шейнгезихт стана "Тенисист на годината" в престижна класация Tennis.bg
Теми:  
леонид шейнгезихт | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook