Лопес върна лентата назад и пречупи Рубльов, за да даде аванс на Испания над Русия!

от в 21:23 на 28.11.2021
Диана Андреева

Кариерата на Фелисиано Лопес вече е в своя край и испанецът постепенно губи места в световната ранглиста. Това е абсолютно в реда на нещата, защото той вече е на 40 години и все по-рядко се включва в турнири от календара на ATP. Днес обаче бившият световен номер 12 напомпи за най-добрите си дни в Тура и шокира един от представителите на топ 10 в подреждането, а именно Андрей Рубльов.

Успехът на Лопес стана факт след пълен обрат в полза на Фелисиано, който се наложи с 2:6 6:3 6:4. По този начин отборът на Испания на Купа Дейвис излезе напред в общия резултат с 1:0 срещу фаворитите за спечелването на титлата от Русия.
Мачът започна отлично за Рубльов, който безкомпромисно надиграваше своя противник във всеки един аспект от играта и прибави откриващата част на сметката си за кратко време, отстъпвайки едва два гейма на Лопес.

Фелисиано обаче съумя мигновено да се отърси от неприятните спомени за първата част. Той започна все по-успешно да противодейства на мощния форхенд на своя противник и по-често изпращаше топкаха от лявата му страна, което водеше до неточности от страна на Рубльов. Така едва 32 минути след началото, втората част също вече бе в историята, но този път тя отиде на сметката на испанеца.

Силно подкрепян от своите сънародници, Лопес задържа високото си ниво на игра и в последвалите минути. Макар и да бе повече от колеблив на начален удар, Фелисиано все пак беше по-добрият от двата тенисисти на корта и с помощта на ранен пробив успя да отмъкне и последния сет, а с това се поздрави с крайната победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Лопес върна лентата назад и пречупи Рубльов, за да даде аванс на Испания над Русия! Диана Андреева
Теми:  
андрей рубльов | купа дейвис финали | фелисиано лопес

Коментари





Следвайте ни в Facebook