Лоренцо Сонего е вторият финалист във Виена

от в 19:32 на 31.10.2020
Диана Андреева

Лоренцо Сонего се класира за заключителния мач във Виена! За втори път в своята кариера италианецът достига до тази фаза на турнир, като дебютното му участие на финал беше през 2019 в Анталия, където след успех над Миомир Кецманович, спечели първа титла в живота си.

В днешния полуфинал Сонего записа убедителна победа над Дан Еванс и след 6:3 6:4 застана на пътя на великобританеца, който вчера отстрани първата ни ракета Григор Димитров от надпреварата. Въпреки че се бори до последно, Еванс видимо не беше в най-добрата си форма, като той дори поиска медицински таймаут по време на втория сет, но реши, че независимо от болката, ще доизиграе мача.

В днешния си двубой 25-годишният Сонего показа много убедителна игра. Агресивен от дъното на корта, италианецът серивраше сравнително убедително и благодарение на това лесно печелеше в ключовите моменти. Независимо че имаше моментни спадове в представянето си, световният номер 42 беше видимо по-добрия тенисист на корта, благодарение на което спечели срещата.

Еванс от своя страна не беше добре физически още от началото на мача. Поради травма, британецът не се движеше много по корта, поради което позволяваше на опонента си да задава изцяло темпото на разиграванията и така приключи с участието си във Виена.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Лоренцо Сонего е вторият финалист във Виена Диана Андреева
Теми:  
виена | даниел еванс | лоренцо сонего

Коментари





Следвайте ни в Facebook