Лошото момиче на тениса? Вожняцки и Брад Гилбърт със сериозни критики към Остапенко

от в 13:27 на 25.01.2023
Калоян Соколов

Йелена Остапенко изуми света на тениса през 2017-та година, превръщайки се в първата непоставена състезателка, която печели титлата на Ролан Гарос. Тогавашната тийнейджърка прави впечатление с безумно рисоковия си стил на игра, а нейният форхенд достига по-висока средна скорост от този на водача в схемата при мъжете, а именно Анди Мъри.

За съжаление обаче, то "камикадзе тенисът" на Остапенко просто няма как да бъде постоянен източник на успехи и резултатите на латвийката рязко се влошиха с времето, а тя все така продължаваше да търси линните с всяко едно свое отиграване. Безспорно пък най-голям недостатък за 25-годишната тенисистка си остава поведението ѝ на корта, което редовно прекрачва границата на общоприетите норми.

Бившата номер пет рядко търси причината в себе си, когато започне да губи и неведнъж се е държала изключително грубо със своите съпернички, като неведнъж сме я виждали едва да им подава ръка след края на мачовете и изобщо да не ги поглежда в очите.

Особена популярност придоби ръкуването на Йелена с Айла Томлянович на Уимбълдън преди 2 години, когато латвийката определи опонентката си като "много слаба тенисистка" и изрази увереност в последвалата си пресконференция, че е щяла да я победи, ако е играела на над 50 процента от възможностите си.

Тъмната страна на Остапенко се прояви и на тазгодишния Аустрелиън Оупън, след като тя не спря да се оплаква от електронната система и накъсваше ритъма на опонентките си, за да спори с главния съдия. Както знаем, то арбитърът няма никакво право да променя върху отсъжданията на Hawk Eye Live, но това не спираше някогашната шампионка от Ролан Гарос да сочи различни отпечатъци и да претендира, че е видяла ситуацията далеч по-добре от системата.

Тези реакции на Остапенко породиха редица негативни коментари по неин адрес, към които се включи бившия треньор на Андре Агаси - Брад Гилбърт.

"Поведението на Остапенко е абсурдно. Вероятно въздухът също ѝ пречи. Ако нямаше електроника, то със сигурност щяхме да се нагледаме на още по-нелепи ситуации. Топката попада видимо в нейното поле, а тя посочва топки, които са с над 6 инча извън корта - възмущава се специалистът.

Бившата номер едно Каролине Вожняцки също подкрепи тезата на Гилбърт и разкри как само веднъж е тренирала с латвийката през цялата си кариера и никога повече не е искала да повтори, защото около Остапенко винаги наяве излизат някакви драматични обстоятелства, а Дона Векич не се поколеба веднага да подкрепи думите на датчанката и по всичко изглежда, че Йелена Остапенко определено не е сред любимките на останалите състезателки в WTA.

В крайна сметка въпреки всички критики, то Йелена може да бъде доволна с достигането си до четвъртфиналите на Аустрелиън Оупън и всички знаем как тя би могла отново да се завърна на върха в играта, ако укроти бурния си нрав.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Лошото момиче на тениса? Вожняцки и Брад Гилбърт със сериозни критики към Остапенко Калоян Соколов
Теми:  
wta | Аустрелиън Оупън 2023 | йелена остапенко | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook