Лудият тенис гений в действие: Бублик спря полета на тийнейджъра Фис и е шампион в Антверп!

от в 18:54 на 22.10.2023
Калоян Соколов

Александър Бублик е новият шампион на ATP 250 надпреварата в Антверп. Казахстанецът се намираше в изключително неубедителна форма, откакто завоюва трофея в Хале и достигна до 1/4-финалите на Уимбълдън, като единствените му последователни победи оттогава насам дойдоха на българска земя и помогнаха на Казахстан да победи България в сблъсък от Световна група I на Купа "Дейвис".

На всички обаче ни е ясно колко точно непредвидим може да бъде Бублик и през тази седмица той отново реши да заиграе най-добрия си тенис, което мигновео го превърна в заплаха за всички останали играчи в белгийския град. Финалът противопостави третия поставен на тийнейджъра Артур Фис, който е най-младият тенисист в топ 50 на света и вчера постигна сензационен триумф над Стефанос Циципас, но днес младокът беше безпомощен пред могъщия сервис на световния номер 36 и по-високоранкираният играч се наложи с рутинното 6:4 6:4, за да се поздрави със своята трета ATP титла в кариерата си.

Темпото на срещата беше мълниеносно и всеки от двамата печелеше лесно своите подавания до 5-ия гейм, когато Бублик изригна със серия от атакуващи ретури, които останаха далеч от обсега на Фис и заслужено се стигна до пробив в полза на големия тенис шоумен. Впоследствие Бублик можеше сам да си направи положението много трудно, защото допусна две двойни грешки в един гейм, само че асовете не закъсняха и той съумя да спаси подаването си, а малко по-късно вече имаше аванс в отделните части.

Вторият сет стартира по мечтан начин за казахстанеца, който спечели първите 8 точки в него и изглеждаш прекосил финалната линия с единия крак. 19-годишният състезател все пак показа защо е достигнал до тази фаза на турнира и все по-често надлъгваше съперника си в разиграванията от дъното на корта, което му даде възможност за рибрейк, но Бублик вкара късите си топки в употреба и не позволи на французина да се върна в мача, тъй като оттам насетне беше безупречен на собствен начален удар и сложи точка на спора в двубоя след само 77 минути игра.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Лудият тенис гений в действие: Бублик спря полета на тийнейджъра Фис и е шампион в Антверп! Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър бублик | антверп | артур фис | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook