Мадрид: Бивш финалист в надпреварата се отказа часове преди тегленето на жребия

от в 10:40 на 22.04.2024
Калоян Соколов

Матео Беретини трябваше да се бори с редица травми от началото на миналия сезон насам и дори напусна топ 100 на световната ранглиста. Нещата обаче започнаха отново да се нареждат по местата, след като италианецът най-после се завърна на пълни обороти в Тура и преди две седмици завоюва титлата от ATP 250 турнира в Маракеш, което беше първи спечелен трофей на най-високото ниво от 2 години насам за някогашния номер 6.

За съжаление, Беретини много пъти е казвал, че неговото тяло е най-голямата му сила и слабост едновременно, а това се потвърждава за пореден път, защото впоследствие той беше бледа своя сянка и отпадна още на старта в Монте Карло и изглежда си е имало своите причини за подобно развитие на събитията. Бившият финалист от Уимбълдън сподели, че не се чувства добре здравословно през последните дни и поради тази причина ще пропусне Мастърса в Мадрид, чийто жребий ще бъде изтеглен след броени часове.

Италианецът сподели, че страда от треска и възпаление на сливиците, като е бил посъветван от личния си лекар да не рискува с участие в испанската столица, където беше финалист през 2021-ва година, когато отстъпи в 3 сета на Александър Зверев. Така Беретини ще се насочи към оптимална подготовка за предстоящия си домашен Мастърс в Рим, а освен него състезанието в Мадрид пропуснат още Макензи Макдоналд, Ласло Джере, Артур Казо, Марин Чилич и двуратния шампион - Анди Мъри.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мадрид: Бивш финалист в надпреварата се отказа часове преди тегленето на жребия Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | мадрид | матео беретини

Коментари





Следвайте ни в Facebook