Мадрид: Хуркач оцеля в 3-часов трилър; Чилич отстрани местен представител

от в 16:19 на 03.05.2022
Мартин Петков

Хуберт Хуркач имаше честта да даде старт на днешния ден на Мастърса в Мадрид с двубоя си от първи кръг, където срещна клей специалиста Уго Делиен. Полякът на няколко пъти бе опрян до стената, но верният му помощник в лицето на началния удар го спасяваше, докато същевременно добрата вариативност в отиграванията при размените от дъното на корта му носеше нужните дивиденти и той стигна до крайния успех след 7:5 6:7(11) 6:4, в битка продължила 2 часа и 55 минути. Във втори кръг за световния номер 14 предстои сблъсък срещу намиращия се в добра форма испанец Алехандро Давидович Фокина.

Още на старта наглед неочаквано се видяха пробойни в сервиса на Хуби, от което боливиецът се възползва и реализира ранен пробив, с който излезе напред в резултата. Двамата състезатели запазиха интригуващите моменти за края на сета, когато Делиен сервира за частта, но полякът демонстрира здрави нерви, като дори спаси сетбол и с брейк в гейм продължил над десет минути възстанови паритета. Световният номер 81 видимо падна духом след пропуснатата възможност, докато на тенисист от класата на Хуркач това му бе достатъчно да вземе инициативата и с нов пробив записа откриващия сет в актива си.

Силната серия на полуфиналиста от Уимбълдън продължи и в началните минути на втората част, като си спечели ранен пробив аванс с шестия си последователен гейм. Боливиецът обаче не бе казал последната си дума и неочаквано за зрителите редуцира пасива с рибрейк, като запази шансовете си за успех в мача. Полякът постепенно наложи своето темпо, ала спад на сервис в 11-я гейм му навлече проблеми, след като Делиен проби и аналогично на първия сет застана на начален удар за частта. Съвпаденията между двата сета не спряха дотук и станахме свидетели на рибрейк от страна на световния номер 14, за да се стигне до закономерен тайбрек. В дългия гейм, продължил 19 минути, водачеството често се менеше, като мини пробивите също не липсваха, но Делиен запази завидно хладнокръвие и след като спаси три мачбола съумя да изравни резултата в отделните части.

Хуркач видимо абстрахирал се от допуснатите неточности покачи нивото в представянето си, като реализира пробив в откриващото подаване на решителния сет. Полякът в средата на частта повика лекар на корта, след като взе медицински таймаут, но това не оказа негативно влияние върху играта му и той безпроблемно на собствен сервис се поздрави с победата.

Паралелно с мача противопоставящ Хуркач и Делиен на втория по големина корт в испанската столица се изправиха Марин Чилич, който е бивш четвъртфиналист от турнира, и местният ветеран Алберт Рамос-Виньолас. Двамата състезатели, които навярно са в края на своите кариери, изнесоха същинско тенис зрелище за зрителите по трибуните, изпълнено с множество обрати и впечатляващи мигове, но хърватинът демонстрира своята борбеност и триумфира след 6:3 3:6 6:4. Във втори кръг за бившата трета ракета на света предстои да срещне Александър Зверев, който е действащ шампион на надпреварата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мадрид: Хуркач оцеля в 3-часов трилър; Чилич отстрани местен представител Мартин Петков
Теми:  
atp | алберт рамос-виньолас | мадрид | марин чилич | мастърс 1000 | Обзори | уго делиен | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook