"Магическата отвара се завърна": Щабът на Джокович и странното им поведение (видео)

от в 10:39 на 08.11.2022
Калоян Соколов

Един от най-любопитните моменти на тазгодишния Уимбълдън беше свързан с "магическата отвара" на Новак Джокович, както самият бивш номер едно я определи, а журналистите се засмяха и просто спряха да питат повече за нея. Тогава сърбинът беше забелязан да всмуква неизвестна субстанция от своята бутилка, която със сигурност не беше течна. Повечето анализатори предположиха, че става въпрос за несмесени енергийни добавки или изотоничен прах, чрез които 21-кратният шампион от Шлема съумява да възстанови част от своите сили по време на мачовете, само че той отказа да коментира въпросната тема.

Оттогава не бяхме виждали Ноле да прибягва до същия интересен ход по време на двубоите си, само че събитията се повториха по време на полуфиналния му сблъсък от Мастърса в Париж срещу Стефанос Циципас. Тогава неговият физиотерапевт Улисес Бадио пресипа неизвестна субстанция в шишето му с вода, като през цялото време прикриваше действията си, а щом стана ясно, че камерите следят неговите движения, то останалите хора от екипа закриха умишлено аржентинеца, за да не се виждат неговите действия и съвсем скоро бутилката беше в ръцете на Джокович.

Самата случка определено изглеждаше доста съмнително отстрани и медиите категорично обявиха как този път няма да се задоволят с отговора за "магическа отвара" и по никакъв начин не обвиняват в нещо сърбина, ала странното поведение на щаба му повдига някои въпроси и може би е време да има пълна прозрачност по отношение на приеманите от тенисистите субстанции по време на срещите.

Разбира се, то всичко това е по-скоро в сферата на спекулациите и е напълно възможно просто балканецът да не желае да разкрива всяко едно нещо от тенис рутината си, което е напълно разбираемо за един атлет на толкова високо ниво.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Магическата отвара се завърна": Щабът на Джокович и странното им поведение (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | новак джокович | париж мастърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook