Маями: Алкарас - Синер и Медведев - Хачанов; научаваме втората финалистка при дамите (програма)

от в 13:00 на 31.03.2023
Калоян Соколов

Днешният ден в Маями ще ни разкрие имената на финалистите при мъжете, както и на втората финалистка при дамите. Програмата ще бъде открито с руския сблъсък между Даниил Медведев и Карен Хачанов, като досега бившият номер едно има преднина от 3:1 в преките сблъсъци между тях. Любопитна подробност е, че Хачанов за последно достигна до толкова напреднала фаза в "Мастърс" сериите през 2019-та година, когато бе спрян именно от Медведев във фазата на финалната четворка на турнира в Торонто. Сега пък везните изглеждат отново наклонени в полза на петия поставен, който е спечелил 22 от последните си 23 мача, докато неговият сънародник нямаше победа над представител на топ 10 в последните си 26 подобни срещи, но през тази седмица прекъсна негативната си серия и надигра Стефанос Циципас, така че не бива да отписваме напълно шансовете му за успех.

Впоследствие на корта ще излязат Петра Квитова и сензацията Сорана Кърстя, които ще определят съперничката на Елена Рибакина във финала. Двукратната шампионка от Уимбълдън изглежда във впечатляваща форма и още в Индиън Уелс остана на крачка от полуфиналите, но в Маями се поправи и така ще дебютира на подобна фаза в състезание от "Слънчевия дубъл". Световната номер 74 също може да се похвали с достигна до четвъртфиналите на тази и изминалата надпревара, а в миналия кръг надви почти непобедимата Арина Сабаленка, нанaсяйки ѝ едва трета загуба през сезона. Освен това румънката е побеждавала Квитова в 4 от общо 10-те им срещи и това нагледно ни показва, че ще станем свидетели на сериозна битка.

Черешката на тортата пък ще бъде поредния двубой между Карлос Алкарас и Яник Синер. Двамата лидери на следващото поколение се сблъскаха на същия етап и в Индиън Уелс, когато световният номер едно се наложи в две части и определено днес също ще бъде фаворит, имайки предвид, че не е губил дори сет в последните си 10 официални мача. Синер обаче в миналото е показвал, че знае рецептата за триумф над испанеца и определено изглежда способен да спре похода на топ поставения към постигането на "Слънчев дубъл", тъй като е надделява над него на два пъти и освен това в турнира елиминира с лекота съперници от ранга на Григор Димитров и Андрей Рубльов.

Програмата за петък в Маями (започват не преди 20:00 часа)

1. Даниил Медведев - Карен Хачанов

2. Петра Квитова - Сорана Кърстя (не преди 22:00 часа)

3. Карлос Алкарас - Яник Синер (не преди 02:00 часа)

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Маями: Алкарас - Синер и Медведев - Хачанов; научаваме втората финалистка при дамите (програма) Калоян Соколов
Теми:  
atp | wta | даниил медведев | карен хачанов | карлос алкарас | маями | петр квитова | програма | сорана кърстя | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook