Майката на Циципас: Кирьос играе мръсно; способен е изцяло да обърка Стефанос

от в 11:44 на 15.10.2022
Калоян Соколов

 Тазгодишният тенис сезон ни предложи множество страхотни двубои, но едва ли срещата на Уимбълдън между Ник Кирьос и Стефанос Циципас би могла да бъде засенчена откъм драма. Двамата състезатели изнесоха първокласна продукция от първата до последната точка, която беше гарнирана с редица скандални моменти. Австралиецът се опитваше всячески да влезе под кожата на своя опонент с поведението си на корта и в един момент сякаш наблюдавахме боксов мач, а подходът на Кирьос се оказа печеливш и именно той излезе победител от сблъсъка.

Впоследствие двамата играчи размениха сериозни обвинения един към друг в своите пресконференции, като Циципас намекна как у Ник се крие "зла страна", която е способна да го накара да нарани и най-близките си хора, а канберецът разкри как абсолютно никой измежду неговите колеги не харесва гръцкия тенисист.

Самата майка на световния номер 5 пък наскоро даде интервю за руската медия Championat, в което признава, че шампионът от Вашингтон е единственият тенисист способен да изкара извън равновесие Стефанос, ала също така отправи сериозни обвинения към Кирьос, който има предимство от 4:1 победи в преките си сблсъци с Циципас:

"Само Кирьос може да докара Стефанос до състояние на пълно объркване. Стьопа е израснал в спортно семейство и знае колко важно е да следваш правилата. Има традиции, които са наложени преди повече от 100 години, а изведнъж срещаме играч, за когото въпросните принципи не съществуват. Мачът стана много странен и нервен, защото Кирьос играеше "мръсен" тенис. Стефанос не знаеше как да противодейства на това и загуби хладнокръвието си. Точно тези обстоятелства доведоха до поражението на сина ми, макар че не беше по-слаб от съперника си" - завърши Юлия Салникова.

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Майката на Циципас: Кирьос играе мръсно; способен е изцяло да обърка Стефанос Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | Ник Кирьос | стефанос циципас | юлия салникова

Коментари





Следвайте ни в Facebook