Майорка: Лопес отстрани Хачанов, Юмбер с шести пореден успех

от в 22:07 на 22.06.2021
Диана Андреева

Един наистина класен мач изпрати Фелисиано Лопес в 1/4-финалната фаза на турнира в Майорка. Местният представител реализира абсолютен обрат над световния номер 29 Карен Хачанов и се поздрива с крайната победа - 4:6 6:2 6:4. Испанецът се нуждаеше от малко под два часа, за да може да си осигури сблъсък с Адриан Манарино, който се класира за този етап от надпреварата след отказването на Доминик Тийм. 

Мачът със сигурност предостави възможност на феновете да наблюдават тенис на най-високо ниво, а играта на Фелисиано напомни за най-силните му години в Тура. Ветеранът и 7-кратен шампиот на ATP далеч не беше смятан за фаворит в тази среща, ала заслужено след много агресивна игра, стабилен начален удар и разнообразие от всяка точка на корта, Лопес се поздрави с крайната победа.

Това е ново разочароващо представяне за руснака, който през последните няколко месеца трудно намира победа, а играта му е далеч от постоянна. Хачанов допусна сериозен спад в ранглистата, а ако не защити точките си от Уимбълдън 2019, той ще напусне топ 30.

В друга среща от днешната програма шампионът от Хале Уго Юмбер за пореден път доказа борбения си характер и неотразима игра и заслужено отстрани Миомир Кецманович. Макар че загуби откриващия сет, французинът намери начин да възвърне паритетата в отделните части и в крайна сметка се наложи - 4:6 7:6(3) 6:2. В следващия етап от турнира Юмбер очаква Сам Куери, когото победи трудно през миналата седмица - 4:6 7:6(4) 7:6(5).


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Майорка: Лопес отстрани Хачанов, Юмбер с шести пореден успех Диана Андреева
Теми:  
карен хачанов | уго хъмбърт | фелисиано лопес

Коментари





Следвайте ни в Facebook