Маю за избора на Ербер да не се ваксинира: Това може сериозно да усложни сезона му

от в 16:04 на 14.12.2021
Владислав Риждов

Никола Маю и Пиер-Юг Ербер завършиха сезона си по чудесен начин, след като триумфираха за втори път с купата от Финалите на АТР. Двамата французи трябваше да започнат 2022-ра с участие на Откритото първенство на Австралия, където спечелиха през 2019 г., но преди дни стана ясно, че Ербер е взел решение да не се ваксинира и така няма да пътува до Мелбърн. Самият Маю разкри в скорошно интервю, че Ербер му е съобщил за решението си още през месец октомври на надпреварата в Антверпен:

"Той вече беше започнал да размишлява по време на US Open. Пиер ми каза за решението си, когато участвахме на турнира в Антверпен през октомври. Той не иска да бъде ваксиниран, поне не сега, и понася последствията от решението си. Наясно е, че това може сериозно да усложни сезона му. Въпросът възниква по-специално за пътуванията до Индиън Уелс и Маями, които са през март". 39-годишният Маю също така защити решението на своя сънародник, признавайки избора дали да се ваксинира или не като личен.

"Не съм съгласен с хората, които казват, че това е добро или лошо. Уважавам решението му. Аз не направих този избор, ваксинирах се много рано, но напълно го разбирам. Това е много личен избор. Не знам обаче доколко това ще му попречи да изпълнява работата си пълноценно. Когато казах, че отказвам да играя в Китай, за да подкрепя Пен Шуай, това беше лесно, защото не се отразява на сезона ми, докато той, от друга страна, може да изложи сезона си на опасност", завърши Маю.

Източник: Tennis Head


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Маю за избора на Ербер да не се ваксинира: Това може сериозно да усложни сезона му Владислав Риждов
Теми:  
atp | атп | Аустрелиън Оупън 2022 | никола маю | открито първенство на австралия | пиер-юг ербер

Коментари





Следвайте ни в Facebook