Макдоналд: Случващото се с Надал ме извади от ритъм, но накрая бях изключителен

от в 11:41 на 18.01.2023
Мирела Николова

Днешният състезателен ден на Откритото първенство на Австралия бе белязан от отпадането на миналогодишния шампион и топ поставен в схемата Рафаел Надал, който в хода на двубоя си от втори кръг срещу Макензи Макдоналд получи контузия в областта на лявото бедро и в крайна сметка отстъпи в последователни сетове. Американският тенисист надиграваше именития си опонент в първия сет и половина, след което обаче Матадора изпита силен дискомфорт, който му попречи да бъде конкурентоспособен в оставащото време от срещата. Въпреки този развой на събитията за испанеца, то след края на двубоя световният №65 не скри радостта от победата си и сподели следното в интервюто на корта:

"Много съм щастлив от начина, по който стартирах двубоя. Мисля, че играех отлично, сервисът ми бе на високо ниво, на посрещане също се представях страхотно. Беше трудно да остана съсредоточен върху мача, имайки предвид случилото се, но се радвам, че намерих начин да го постигна.

Рафа е невероятен шампион. Той никога не се отказва, независимо от обстоятелствата. Да затвориш срещата срещу тенисист като него, винаги е тежка задача. Опитвах се да остана фокусиран върху това, което аз правя, но случващото се с него донякъде ме извади от ритъм. Все пак съм доволен, че не позволих това да повлияе на концентрацията ми и в крайна сметка завърших мача изключително добре. 

Смятам, че разполагам с необходимите качества да го победя. Представянето ми беше изключително солидно, удрях топката много силно. Последния път, когато играхме един срещу друг, той ме разгроми на Ролан Гарос. На клей е много трудно да го победиш, но тук знаех, че имам шансове. Щастлив съм, че получих тази възможност и се поздравих с победата", завърши Макдоналд.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Макдоналд: Случващото се с Надал ме извади от ритъм, но накрая бях изключителен Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | интервю | любопитно | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook