Макенроу: Не бива да превръщаме Халеп в жертва, тя трябва да понесе отговорността си

от в 15:17 на 24.10.2022
Мирела Николова

Случаят с положителната проба за допинг, дадена от бившата №1 Симона Халеп, е сред най-обсъжданите теми в света на тениса през последните няколко дни, след като самата тенисистка обяви, че по време на US Open в пробата ѝ е бил открит роксадустат, който е част от списъка със забранени вещества на Световната антидопингова агенция. Румънката напълно отрича да е приемала съзнателно подобен вид субстанция, като зад нея застанаха мнозина нейни колежки и приближени, които бяха категорични, че двукратната шампионка от Шлема никога не би измамила преднамерено.

Не на това мнение обаче е американската тенис легенда Джон Макенроу, който заяви, че без значение от образа, който си е създала Халеп през годините, нейната допинг проба остава положителна, и бившата водачка в ранглистата е длъжна да понесе отговорността си, независимо по какъв начин веществото е попаднало в кръвта ѝ.

"Доколкото я познавам, тя винаги е била изключително учтив и мил човек, но това няма никакво значение, когато става въпрос дали тя наистина е използвала допинг, или не. Тя твърди, че не е взимала забранено вещество, или поне в своето изявление казва, че никога не е приемала забранени субстанции съзнателно.

Същевременно някой може да ѝ е дал витамини или продукти за възстановяване, които са позволени, но след това да ѝ е предложил нещо, което е в списъка със забранени препарати, затова един състезател трябва да бъде наясно с това какви лекарства приема. Дори да бъде доказано, че тя не го е направила съзнателно, то тестът си остава положителен. В случай че се окаже, че някой ѝ го е дал и тя не е знаела за това, то вероятно наказанието ѝ ще бъде смекчено. 

Симона не трябва да бъде превръщана в жертва. Като спортист, тя трябва да действа зряло и да понесе отговорността за действията си. Въпреки всичко тя беше много успешна по време на цялата си кариера", завърши Големият Мак.

Източник: GoTennis.ru


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Макенроу: Не бива да превръщаме Халеп в жертва, тя трябва да понесе отговорността си Мирела Николова
Теми:  
wta | джон макенроу | допинг | интервю | любопитно | симона халеп

Коментари





Следвайте ни в Facebook