Макенроу по повод оплакванията на Радукану: Трябва да е доволна, че спечели поне един Шлем

от в 08:54 на 06.07.2023
Мирела Николова

Ема Радукану се превърна в истинска сензация преди две години, когато едва на 18-годишна възраст завоюва трофея на Откритото първенство на САЩ и стана първата квалификантка, печелила титла от Големия шлем. Славата и високите очаквания обаче не се отразиха благоприятно на младата британка, която започна да трупа ранни поражения и вече се намира извън първите 130 на световната ранглиста.

Самата Радукану наскоро откровено сподели, че понякога ѝ се иска да не е печелила US Open заради цялото напрежение, което е последвало след триумфа ѝ. Същевременно тя се оплака и от факта, че някои хора са гледали на нея като "прасенце касичка" и ѝ се е наложило да съзрява твърде бързо. И докато мнозина изразиха съчувствие към бившата №10, то Джон Макенроу далеч не бе толкова снизходителен към 20-годишната тенисистка.

"Сигурен съм, че ако в края на кариерата ѝ попитате Радукану дали предпочита да е спечелила една титла от Големия шлем, или изобщо да няма подобен трофей в колекцията си, то тя непременно би избрала първия вариант. Затова тя трябва да е доволна, че разполага с поне една "мейджър" титла в своята витрина. 

Смятам, че една от причините, поради които децата задължително първо трябва да бъдат пратени в колеж, е фактът, че там те стават по-зрели и се научават как да се справят с напрежението, което може да изпитат, ако им се случи подобен голям успех. Много трудно е, когато животът ти изведнъж се промени толкова драстично, а си на едва 18 години", коментира една от легендите на американския мъжки тенис.

Източник: FirstSportz

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Макенроу по повод оплакванията на Радукану: Трябва да е доволна, че спечели поне един Шлем Мирела Николова
Теми:  
wta | джон макенроу | ема радукану | интервю | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook