Макенроу: Правят си някаква шега с Джокович, от което Надал печели най-много

от в 15:49 на 24.08.2022
Мирела Николова

До началото на тазгодишното Открито първенство на САЩ остава по-малко от седмица и шансовете да видим Новак Джокович в игра, намаляват с всеки изминал ден. Тъй като продължава да бъде неваксиниран и да не отговаря на съществуващите в момента условия за влизане в страната, според които всеки чуждестранен гражданин трябва да предостави документ за премината ваксинация, сърбинът се надява въпросното изискване да отпадне до няколко дни или пък молбата му за специално разрешение да бъде удовлетворена, но към момента никое от гореспоменатите две условия не е изпълнено.

Един от хората, които от самото начало на сагата стоят плътно зад 21-кратния шампион от Шлема, е легендарният Джон Макенроу, който многократно заяви, че се налага правилата да се променят, за да може Ноле да участва в тазгодишното издание на US Open. В последното си интервю за Marca Големият Мак отново изрази недвусмислено мнението си по темата, определяйки случващото се като шега, от която най-голям печеливш излиза Надал, а ето и какви точно бяха думите на американеца:

"Глупаво е, че не позволяват на Джокович да играе. Сякаш си правят някаква шега с него. На негово място щях да се ваксинирам, но това няма значение в случая, защото е важно да уважаваш чуждите решения и начин на мислене. Пандемията е част от живота ни вече две години и половина и за мен е истинска шега, че Новак не може да участва на US Open.

Очевидно е, че Надал е най-големият печеливш от цялата ситуация. На Аустрелиън Оупън сърбинът бе основният фаворит, имайки спечелени девет титли в Мелбърн, но в отсъствието му Рафа спечели изненадващо 21-ва титла от Шлема. Вярно е, че Джокович е по-младият от двамата и изглежда, че тялото му се намира в отлична кондиция. Той може да спечели 25 "мейджъра", но освен тениса му има значение и психическият аспект. Не е лесно да тренираш, без да си наясно кога и къде ще бъде следващият ти турнир. Да не забравяме, че му отне четири месеца да се отърси от всичко, което му се случи в Австралия през януари", коментира бившият №1.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Макенроу: Правят си някаква шега с Джокович, от което Надал печели най-много Мирела Николова
Теми:  
atp | us open | us open 2022 | джон макенроу | интервю | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook