Макенроу за освиркванията: Липса на респект към човека, преживял най-големи трудности

от в 12:12 на 01.06.2022
Мирела Николова

 Новак Джокович не е сред любимците на френската публика, както се видя многократно през тази и миналата седмица. Сърбинът на няколко пъти бе посрещнат на корта с освирквания, а както сам спомена през днешния ден, по време на четвъртфинала срещу Рафаел Надал 99,9% от зрителите са били на страната на испанеца. Балканецът неведнъж е трябвало да играе не само срещу съперника си, но и срещу публиката, но въпреки това винаги е демонстрирал колко силна психика притежава, успявайки да спечели, въпреки че всички са срещу него. 

Това бе коментирано и от американската тенис легенда Джон Макенроу, който разкритикува сериозно поведението на французите по трибуните, определяйки го като пълна проява на неуважение от тяхна страна към 20-кратния носител на титли от Големия шлем.

"На никой друг тенисист не му се е налагало да се справя с повече трудности от Новак. Поведението на публиката е крайно несправедливо. Този човек е превръщал лимоните в лимонада по-често от всеки друг играч в историята на тениса и ако смятате, че подобно отношение не го притеснява, вие сте луди! Той е толкова силен психически, че може да се справи с това и по някакъв начин да пренасочи този гняв и разочарование заради липсата на уважение от страна на публиката. 

Източник: Eurosport


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Макенроу за освиркванията: Липса на респект към човека, преживял най-големи трудности Мирела Николова
Теми:  
atp | джон макенроу | интервю | любопитно | новак джокович | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook