Мануела Малеева: Загубите не са страшни, те ни учат

от в 16:34 на 05.06.2016
Мария Петрова

Най-успешната българска тенисистка Мануела Малеева разкрива, че е посветила целия си живот на тениса и в сравнение с трудностите, през които е преминала, това да се справя с три деца не е било проблем за нея.

От години тя живее в Швейцария, но наблюдава случващото се в България. След избирането на Делян Пеевски за ръководител в ДАНС тя разкрива, че границата и на нейното търпение е преляла и е започнала активно да се включва и организира различни граждански прояви.

"Не съм избрала да играя тенис. Мисля, че това е било предопределено за мен от съвсем малка. Майка ми не е имала предвид световно ниво, искала е да играем тук – в България, евентуално републикански шампиони, нещо такова. Впоследствие нещата се развиват така, че стигам до там, докъдето съм стигнала. Но безспорно за мен тенисът е бил игра на живот и смърт, защото за мен всяка загуба е била много драматична, а победите първоначално не съм ги осъзнавала.

"Колкото и тежки загуби да съм имала, колкото и драматично да съм ги изживявала, два дни по-късно отново съм била на корта за поредната тренировка и съм чакала поредния турнир, който идва. Загубата не ме притеснява, тя е част от моя живот въпросът е какво правиш след една загуба – поуките, които взимаш. Понякога трябва да се мине през загуба, както първите пъти, когато загубих срещу Крис Евърт и Мартина Навратилова, но после успях да ги победя. Важното е да не губим от поглед голямата цел, загубите не са страшни, те ни учат," разкрива Малеева пред Терминал3.bg.

"Много хора са ме питали не ми ли е било трудно с три деца, с малка разлика помежду им, но никак не ми беше трудно, децата бяха удоволствие, трудностите с тях бяха нищо в сравнение с тениса," допълва тя.

Малеева обосновава и решението си да се ангажира с различни дейности в България при все, че семейството й живее в Швейцария.

"Явно дойде времето да осъзная това, което се случва. В нашето семейство винаги се е говорело съвсем открито за това какво се случва в държавата. Ние малко или много сме пострадали от предишния режим. Винаги е имало борбеност в нашето семейство. Когато видях, че Делян Пеевски ще оглави ДАНС, си казах, че всякакви граници са преминати, че това не е възможно. Видях във фейсбук. Дотогава аз не използвах социалната мрежа. Може би, децата ми бяха пораснали, имах повече време и точно тогава се мина всякаква граница на поносимост. Чувствах се сякаш се подиграват с мен. От това чувство на несправедливост, дори не е несправедливост, а наглост започна всичко с гражданската ми активност. Усетих, че не мога да замълча. Наистина, аз в Швейцария нямаше за какво да се набутвам в това, но беше по-силно от мен."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мануела Малеева: Загубите не са страшни, те ни учат Мария Петрова
Теми:  
мануела малеева

Коментари





Следвайте ни в Facebook