Маргарет Корт: Никога не бих постъпила като Макенроу и Навратилова

от в 12:54 на 03.02.2020
Павел Димитров

Маргарет Корт, коментира неприятната ситуация, в която Джон Макенроу и Мартина Навратилова призоваха да се преименува "Маргарет Корт Арена" в Мелбърн, заради изявленията на рекордьорката по титли от Шлема по адрес на ЛГБТ общността.

- Сложна ситуация. Става въпрос за постиженията ми в тениса, не ги смесвайте с други неща. Вярвам в Библията и Исус и моля за уважение. Никога не бих се държал като Макенроу и Навратилова. Те просто нямат право да идват в Австралия и да искат да преименуват стадиона.

- Мислите ли, че това би обезценило Вашите постижения?

- Изградих страхотна кариера. Имам 64 трофея на турнирите от Големия шлем в различни категории. Човек не може просто да отрече, че постигнах резултат, който досега никой не успя да повтори. С гордост представлявах страната си. Това е моето признание. Но хората използват съвсем различни теми, за да променят историята. Това е погрешно.

Искам да поясня, че не мразя ЛГБТ общността. Всеки има право да взема решения за себе си. Уважавам ги.

- Има ли преследване на спортисти с нетрадиционна сексуална ориентация? При мъжете все още никой не е излязъл.

- Обществото отдавна е признало расови, национални и други различия. Защо продължаваме да говорим толкова често за това в нашия спорт? Няма нужда да продължава дискусията по тази тема.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Маргарет Корт: Никога не бих постъпила като Макенроу и Навратилова Павел Димитров
Теми:  
australian open | джон макенроу | маргарет корт | мартина навратилова

Коментари





Следвайте ни в Facebook