Мариан Вайда: Ноле си повярва отново след победата срещу Надал (видео)

от в 14:49 на 16.11.2018
Георги Христов

През април Новак Джокович се събра с дългогодишния си наставник Мариан Вайда и резултатите не закъсняха. Сега сърбинът си осигури първото място в световната ранглиста за 2018 и е фаворити за спечелването на финалния турнир на АТР в Лондон.

Преди това Вайда бе човекът, който изведе Новак до най-големите му успехи между 2006 и 2017 година. От месец юли насам Джокович има само две загуби, а срещу съперници от топ 10 е спечелил всичките си десет мача.

"Познавам го от много години, но не съм очаквал да се завърне на върха толкова бързо. Имах усещането, че започваме всичко отначало с един нов Новак, след като той имаше много съмнения покрай травмата в лакътя.

"Най-трудната част беше свързана със сравненията затова какъв е сега и какво е постигал преди. Той винаги сравняваше себе си с шампиона от преди," сподели Вайда в Лондон.

За Джокович разочарованието е било огромно след загубата от Марко Чекинато на "Ролан Гарос", но той е започнал да си връща увереността с началото на сезона на тревни кортове.

"Когато той загуби от Марин Чилич на финала в Куинс, след като имаше мачбол, той започна отново да си вярва. Каза си - "това е финал, аз достигнах финал", уточни още словашкият специалист.

Две седмици по-късно сърбинът надделя в епичен петсетов полуфинал на Уимбълдън срещу Рафаел Надал с 6:4, 3:6, 7:6, 3:6, 10:8. Това се превърна и в най-голямата победа на Джокович до този момент през сезона.

"Най-голямата промяна при него се случи след победата над Рафаел Надал на Уимбълдън. Беше невероятен мач. След това той си върна увереността и вече не се боеше от загубите," обяснява Вайда.

Оттук нататък обаче не е сигурно как ще продължи партньорството между двамата. Словакът се притеснява, че не може да пътува целогодишно с Новак, тъй като иска да е край семейството си. Неговата дъщеря също е талантлива тенисистка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мариан Вайда: Ноле си повярва отново след победата срещу Надал (видео) Георги Христов
Теми:  
мариан вайда | новак джокович | супер треньори | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис треньори

Коментари





Следвайте ни в Facebook