Мариан Вайда: Новак може да спечели и четирите турнира от Шлема през тази година

от в 11:04 на 14.06.2021
Мирела Николова

Вчерашният ден ще бъде дълго помнен както от Новак Джокович, така и от неговия екип. Световният №1 завоюва своя втори трофей на Ролан Гарос и общо 19-и от Големия шлем, превръщайки се в единствения играч в Откритата ера на тениса, който е печелил всяка "мейджър" надпревара по минимум два пъти. 

По-рано през сезона Ноле триумфира и с титлата на Откритото първенство на Австралия, като със снощния си успех сърбинът запази шансовете си да спечели и четирите турнира от Шлема в една календарна година - нещо, което никога не е постигано в Оупън ерата. Именно възможността, която се открива пред Джокович, бе една от темите по време на пресконференцията след финала на неговия наставник Мариан Вайда.

„С моя колега Горан Иванишевич си обещахме, че ако Новак оформи "Голям шлем", ще се откажем от задължението си да му бъдем треньори. Официално обявяваме това!“, каза Вайда, изпадайки в смях. „Мисля, че е възможно, дори много повече от възможно. Той с удоволствие играе и на Уимбълдън, и US Open. Изпитвах по-големи притеснения за турнирите на клей, защото в продължение на дълъг период от време, през последните 10 години, той имаше страхотни резултати на червено и можеше да направи много повече на Откритото първенство на Франция, но просто не успя.”

"Ако Новак е здрав, както е в момента, в съчетание с това, че се намира в отлична форма, мисля, че има способността да спечели и четирите надпревари от Големия шлем тази година. Сигурен съм", бе непоколебим словенският специалист, който вече дълги години е неизменна част от щаба на Джокера.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мариан Вайда: Новак може да спечели и четирите турнира от Шлема през тази година Мирела Николова
Теми:  
atp | голям шлем | мариан вайда | новак джокович | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook