Мария Шарапова празнува своя 34-ти рожден ден! (снимка)

от в 14:50 на 19.04.2021
Мирела Николова

На днешния ден преди 34 години на бял свят се появява едно момиче, което 18 години по-късно ще оглави световната тенис ранглиста, а именно носителката на 5 титли от Шлема Мария Шарапова.

Мария е родена на 19 април 1987 г. в Няган, Русия, а на 4-годишна възраст получава първата си тенис ракета и оттам насетне започва да провежда редовни тренировки с баща си. Талантът на момичето бива скоро забелязан от легендата Мартина Навратилова, която препоръчва Маша да замине за САЩ и да се присъедини към Академията на Ник Болетиери. Въпреки че никой измежду Мария и Юрий не говори английски, те пристигат във Флорида през 1994 г.

Своя пробив в професионалния тенис Маша прави през 2004 г., когато на едва 17-годишна възраст вдига трофея на Уимбълдън след сензационен успех над Серина Уилямс, превръщайки се в третата най-млада шампионка на All England Club. Година по-късно Шарапова се издига до първата позиция в световната ранглиста и прекарва там 21 седмици в кариерата си. През 2012 г. красавицата печели Ролан Гарос и оформя своя Кариерен Голям шлем, след като по-рано през 2006 г. и 2008 г. триумфира съответно на US Open и Аустрелиън Оупън, а през 2014 г. с успеха си на Ролан Гарос прибавя петата и последна титла от Шлема към колекцията си.

Звездната кариера на руската тенисистка бе белязана от допинг скандала през 2016 г., когато бе хваната да използва забраненото вещество мелдоний и състезателните ѝ права бяха спрени за срок от 15 месеца. След завръщането си в професионалния Тур Шарапова така и не успя да намери път към успехите на корта и в началото на миналата година сложи край на своята забележителна кариера.

В живота на Маша не липсва и българската следа, тъй като в периода между 2012 и 2016 г. рускинята имаше романтична връзка с най-добрия ни тенисист Григор Димитров. Сега Шарапова се е отдала на връзката си с бизнесмена Александър Гилкс, с когото обявиха годежа си в края на 2020 г.

Екипът на Tennis.bg пожелава на Мария на първо място здраве, безкрайно щастие и безброй успехи както в личен, така и в професионален план! Нека да продължава да преследва целите си със същата страст и борбеност по същия начин, както го е правила на корта в своята блестяща кариера! 

С днём рождения, Маша!

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Maria Sharapova (@mariasharapova)


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мария Шарапова празнува своя 34-ти рожден ден! (снимка) Мирела Николова
Теми:  
wta | любопитно | мария шарапова | рожден ден

Коментари





Следвайте ни в Facebook