Марион Бартоли: Тенисът не е готов да загуби Федерер, Надал и Джокович

от в 18:26 на 18.04.2021
Тея Кръстева

В скорошен разговор с Бен Ротенберг и Саймън Кембърс бившата шампионка от Големия шлем - Марион Бартоли, изрази мнение, че светът на тениса не е готов да се справи с отсъствието на Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович:

"Тенисът не е готов да остави Голямата тройка зад гърба си, поне не все още. Дори цифрите го показват - тазгодишният финал на Мастърса в Маями между Яник Синер и Хуберт Хуркач е загубил 72% от зрителите си в сравнение с финалния двубой от 2019-а между Роджър Федерер и Джон Иснър. Тези статистики говорят само по себе си."

Бившата шампионка на Wimbledon предполага, че би било трудно да си известен, ако името ти не е Роджър Федерер, Рафаел Надал или Новак Джокович. Бартоли вярва, че обичайните тенис зрители не биха се интересували толкова от развитието на турнири, в които не участва Голямата тройка.

"Ако сега излезете на улицата, дори в Маями, и попитате някого дали знае кой е вдигнал трофея на Miami Open 2021, много от хората не биха били в състояние да отговорят на въпроса ви. Разбира се, ако не срещнете някой тенис фанатик, който следи всичко." - завърши френската тенисистка пред Tennis Majors.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Марион Бартоли: Тенисът не е готов да загуби Федерер, Надал и Джокович Тея Кръстева
Теми:  
тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook