Мария Шарапова със задълбочаващи се проблеми в рамото! Ще пропусне Маями

от в 21:39 на 27.02.2019
В
Мария Шарапова претърпя възстановителна процедура на дясното си рамо миналата седмица и поради тази причина се оттегля и от идващия "Маями Оупън". Петкратната шампионка от Мейджър турнирите обяви новината в своя Instagram акаунт в сряда.

"Току-що се оттеглих от Miami Open и исках да ви дам малко обновяване относно рамото ми", пише Шарапова в Instagram стори.

"Както много от вас знаят, аз се борих с болка в рамото от миналото лято. В продължение на десет седмици след US Open аз се съсредоточавах върху това да заздравя рамото си и около него и това стана, но не помогна да намали болката при удара" - обясни Маша.



"След няколко различни мнения в няколко различни страни, миналата седмица направих малка процедура, която ще отнеме няколко седмици, за да подейства."

"Въпреки че това е много дълъг процес, аз съм невероятно мотивирана да се върна по-силна, а по-важното и без болката, с която играех в началото на тази година."

Понастоящем Шарапова е под номер 29, а тя не се бори за пръв път с проблеми в дясното рамо. Мария се подложи на операция през лятото на 2008-ма година, а на тазгодишния Australian Open през януари тя каза, че все още търси решение на продължаващата болка в рамото, която тя описва като ситуация на постоянен дискомфорт.

Борейки се с контузия, Шарапова успя да играе само на три събития след US Open, като бе принудена да се оттегли в две от тях. На старта на годината тя се отказа в Шънджън на четвъртфиналите. След силна игра в Мелбърн тя достигна до 1/16-финалите там. По пътя тя победи шампионката от 2018-та - Каролин Возняцки, преди да отстъпи на Ашли Барти в три сета. След това тя игра единствено в Санкт Петербург, а там рускинята бе принудена да се оттегли във втория кръг на турнира именно поради проблемите си в рамото.



Следващото планирано събитие за Шарапова е Porsche Tennis Grand Prix, който е в Щутгарт, Германия и започва на 22 април.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мария Шарапова със задълбочаващи се проблеми в рамото! Ще пропусне Маями В

Коментари





Следвайте ни в Facebook