Марк Лопес: Надал изпитваше болка след сблъсъка с Джокович, но знае как да я преодолее

от в 21:14 на 02.06.2022
Мирела Николова

През последните няколко дни Рафаел Надал все по-често загатва на своите пресконференции, че краят на кариерата му може да се окаже по-близо, отколкото на всички ни се иска. Испанецът страда от трудно лечимо дегенеративно заболяване, наречено "синдром на Мюлер-Вайс", което представлява остеонекроза на тарзална кост, или казано с други думи - една от най-важните кости, играеща ключова роля за редица движения, характерни за тениса (смяна на посоката, завъртане, спринт, приклякане), започва да залинява. Именно това е ставало причина за чести и продължителни отсъствия на Матадора от корта, а сега може да принуди рекордьора по титли от Шлема дори да прекрати кариерата си.

Дотук на тазгодишния Ролан Гарос манакорецът успява да се справи с болката и вече е част от полуфиналната фаза на турнира, където ще се изправи срещу световния №3 Александър Зверев. Преди двубоя им един от двамата треньори на Надал - Марк Лопес, коментира предположенията за скорошен край на кариерата на Рафа, както и начина, по който се е чувствал германецът след успеха над Новак Джокович на четвъртфиналите.

"Става въпрос за сериозна хронична контузия, но все пак смятам, че ще може да води нормален живот след оттеглянето си от тениса. Трябва да мислим позитивно, а не че ще се откаже. Надявам се и силно желая той да играе на Уимбълдън. 

Все още работата не е довършена, не трябва да се радваме твърде много на победата над Джокович. Зверев е трета ракета на света и заслужава уважение. На сутринта след четвъртфинала срещу Новак Рафа изпитваше лека болка, когато се събуди, но въпреки това се движеше нормално. Той е човек, който знае как да преодолее физическия дискомфорт", разказа още Лопес, с когото завоюваха златен медал при тандемите на Олимпиадата в Лондон през 2016.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Марк Лопес: Надал изпитваше болка след сблъсъка с Джокович, но знае как да я преодолее Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | марк лопес | рафаел надал | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook