Мат Литъл: Добре че Мъри ще пропусне Откритото първенство на Австралия

от в 15:11 на 24.01.2021
Диана Андреева

Бившият световен номер едно Анди Мъри не бе допуснат да излети за Мелбърн поради положителна проба за COVID-19 в средата на месеца, но британецът се надяваше Тенис Австралия да го допусне до надпреварата през февруари, когато той вече ще бъде здрав, но организаторите на Australian Open не се съгласиха с предложението на Мъри. 

В своя Twitter акаунт Анди сподели, че е много разочарован от ситуацията, но според бившия му наставник Мат Литъл, това е по-хубавия вариант за британеца: "На тенисистите не им се отразява добре прекратяването на тренировките. Ако дълго време не използват тялото си, да се завърнат директно в състезание, особено във формат 3 от 5 сета, не е умна постъпка.

Преди началото на всеки Шлем се нуждаеш от много работа, а ако не го направиш, се стига до контузии и лоши представяния. Дори да си във форма от гледна точка на игра, тялото ти не е добре физически. Две седмици без тренировка са катастрофа.

Раменете и краката ще пострадат от рязкото завръщане, след дългата почивка. Добре е, че Мъри ще пропусне Откритото първенство на Австралия ", завърши Литъл.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мат Литъл: Добре че Мъри ще пропусне Откритото първенство на Австралия Диана Андреева
Теми:  
Австралия | анди мъри | открито първенство на австралия

Коментари





Следвайте ни в Facebook