Матео Беретини разкри кой според него е най-великият тенисист в историята

от в 16:43 на 03.09.2021
Диана Андреева

Матео Беретини избягва да изразява мнението си по актуални тенис въпроси в интервюта, защото това често води до редица негативни коментари и съобщения по адрес на италианския състезател. Но попитан от Corriere della Sera кой всъщност е най-великият тенисист в историята, финалистът от Уимбълдън 2021 отговори категорично, а ето и какво точно сподели той:

"Дебатът се разгаря все повече, но числата показват, че Новак Джокович е най-великият за всички времена към момента. Освен редицата му спортни успехи, от значение е и начинът, по който той популяризира тениса, както и харизмата му извън корта. Няма никакво съмнение, че Ноле е един от великаните в Тура.

Никога не съм крил, че съм голям фен на Роджър Федерер. Харесвах го като дете и продължавам да го харесвам и до днес. Той, Надал и Джокович са невероятни. Всеки от тях има характерни черти, които другите не притежават. Именно затова е толкова трудно някой от тях да бъде отличен за сметка на останалите.

Очевидно е, че ставаме свидетели на „лебедовата песен“ на Роджър Федерер в света на тениса. Възрастта му напредва, а освен това имаше доста проблеми с контузии през последните години. Тъжно е, но трябва да се наслаждаваме на тези трима невероятни шампиони, докато все още са на корта.", завърши Беретини. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Матео Беретини разкри кой според него е най-великият тенисист в историята Диана Андреева
Теми:  
голяма тройка | матео беретини | новак джокович | рафаел надал | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook