Матс Виландер: Григор е опасен съперник за всеки на клей

от в 08:53 на 10.09.2020
Анисия Стоева


Григор Димитров стартира кампанията си на Откритото първенство на САЩ с трисетова победа над неприятен съперник в лицето на Томи Пол, който спря похода на първата ни ракета по-рано през сезона в първия за годината турнир от Шлема- Australian Open. Нашето момче имаше трудната задача да вземe реванш и от унгарския тенисист Мартон Фучович, чиято игра обаче се оказа непреодолимо препятствие за Григор както на W&S Open, така и на US Open.

Макар да остави душата и сърцето си на корта, физическите сили на бившият номер 3 не бяха достатъчни, за да довърши започнатото и да измъкне решаващата пета част в двубоя. Въпреки ранното отпадане на Григор обаче, играта и движението му по корта дадоха сериозни заявки за още по-добро представяне през остатъка от сезон 2020. Следващият турнир, на който ще вземе участие нашето момче, е Мастърса в Рим, стартиращ идната седмица, който традиционно се провежда на червено.

Преди дни стана ясно, че първата ни ракета тренира с Рафаел Надал в академията му, намираща се в Майорка. Бившият световен номер едно и настоящ коментатор за „Гейм, Сет и Матс“- Матс Виландер, говори за това пред Барбара Шет:

„Перфектно - това е страхотна новина и за двамата. Наистина съм щастлив, че Григор предприе пътуването до Ню Йорк. Въпреки че не записа най-силния си турнир тук, той показа, че възвръща най-добрата си форма. Със сигурност тренировките с Надал ще окажат възможно най-доброто въздействие върху настройката на играта на Григор на червено. Начинът му на игра, заедно с тренировките, които провежда с Рафа, правят Димитров опасен за всеки негов съперник на клей“.

Димитров

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Матс Виландер: Григор е опасен съперник за всеки на клей Анисия Стоева

Коментари





Следвайте ни в Facebook