Майката на Циципас разказа какво е довело до инцидента на ATP Cup

от в 10:42 на 05.05.2020
Диана Андреева

Майката на Стефанос Циципас - Юлия, обясни какво е довело до инцидента, в който синът й удари баща си с ракета по време на мача срещу Ник Кирьос. Тя твърди, че гъркът е бил пълен с негативни емоции и не е можел да се владее.


След като загуби първия сет в тайбрек, световният №6 Циципас избухна. Докато разбиваше ракетата си, той удари баща си и капитана на гръцкия отбор - Апостолос Циципас в ръката.


https://twitter.com/Joe__Tennis/status/1214507999093497856?s=19

Майката на Стефанос бързо реагира от трибуните, тъй като веднага нaпрaви зaбележкa нa 21-годишния си син заради избухването му на корта.


"Стеф беше много разочарован от загубата срещу Денис Шаповалов (ден преди Циципас да играе срещу Кирьос). Негативните емоции се натрупаха вътре в него и той избухна като граната", заяви Юлия пред "Комерсант".


Циципас, шампионът на ATP финалите през 2019 г., в крайна сметка бе победен от представителя на домакините Кирьос в мач, който завърши 7:6(7) 6:7(3) 7:6(5) в ползa нa Ник "Случи се под поривa нa емоциите. Не исках да го направя."


Циципас


"Все пак щом се върнах на корта веднага забравих за това и продължих да играя", каза Циципас пред репортери след мача. "Може би ще ме накаже да си седя в стаята за три дни."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Майката на Циципас разказа какво е довело до инцидента на ATP Cup Диана Андреева

Коментари





Следвайте ни в Facebook