Кирьос донесе победата за Австралия срещу Гърция след мач с три тайбрека срещу Циципас

от в 15:28 на 07.01.2020
Марк Хаджижеков
Ник Кирьос и Джон Милман днес изведоха австралийския си тим до успех в иначе протоколния мач срещу Гърция от група F на ATP Cup. По този начин Австралия затвърди първото място в групата, докато Гърция записа трета загуба подред.

Двубоят между Кирьос и Циципас бе решен в три дълги гейма - 7:6(7) 6:7(3) 7:6(5). Срещата започна със серия от безпроблемни подавания за двамата тенисисти, като единственият труден сервис гейм се оказа 11-тият такъв, в който се стигна до множество изравнявания на точките, преди все пак Циципас да извоюва подаването си.

https://twitter.com/atptour/status/1214534588430782465?s=20

Впоследствие се стигна до тайбрек, в който Кирьос имаше инициативата през цялото време, а от третия си сетбол представителят на домакините поведе в отделните части.

Последва спад в нивото на гърка, който отпусна първите брейкболи в срещата във втория си сервис гейм от сета, но след поредица от отработени комбинации опасностите бяха заличени, като тенисистите след това отново започнаха да печелят безметежно подаванията си.

https://twitter.com/atptour/status/1214533151856316417?s=20

Така се стигна до нов дълъг гейм, който този път отиде на сметката на Циципас. Сценарият от първите два сета се повтори и през третата част, която също бе лишена от пробиви, което наложи изиграването на трети решаващ тайбрек.

В него този път Кирьос се оказа по-стабилен и така австралиецът изведе тима си до крайната победа срещу Гърция.


В първия мач между Австралия и Гърция пък южният ни съсед Михаил Перворалакис даде сериозен отпор на Джон Милман, като все пак в крайна сметка домакинът се наложи след 4:6 6:1 7:6(1).

Един пробив в първия сет бе достатчен за гърка да поведе в отделните части, но последва драстичен спад в представянето му, от който Милман се възползва по възможно най-добрия начин, за да може по-опитният от двамата състезатели скоропостижно да достигне до сетов паритет.

В решаващия сет силите отново бяха изравнени, което доведе до тайбрек, но в него опитът и солидните удари на Милман си казаха думата и отпускайки едва една точка на своя опонент, австралиецът записа победа.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кирьос донесе победата за Австралия срещу Гърция след мач с три тайбрека срещу Циципас Марк Хаджижеков

Коментари





Следвайте ни в Facebook