Джокович за Надал: Той е добър човек и го уважавам безкрайно; нямаше да съм тук, ако го нямаше

от в 14:49 на 25.04.2024
Елеонора Александрова

Съперничеството между Новак Джокович и Рафаел Надал определено ще остане като едно от най-великите не само в историята на тениса, но и в спорта, като цяло. Двамата легендарни тенисисти, които са олицетворение на изключителното спортно дълголетие, дисциплина и отдаденост са се изправяли един срещу друг цели 59 пъти, като съотношението е 30:29 в полза на сърбина.

И ако Джокович, който след броени седмици ще навърши 37, все още е на върха на ранглистата, то Надал трябваше да се възстановява от тежка контузия през почти цялата 2023-та, което прави завръщането му сред най-добрите трудна задача и дава немалко знаци за това, че 2024-та може да е последната година за него в професионалния тенис. 

Надпреварата в Ролан Гарос ще започне след по-малко от месец. Този турнир е запазена марка за Матадора, тъй, като в продължение на повече от десетилетие испанецът доминираше на червената настилка, печелейки цели 14 титли. След като не взе участие в Париж миналата година, Надал изглежда готов да се състезава на любимия си турнир от Големия шлем. По този повод говори самият Новак Джокович по време на наградите за "Лауреус Спортист на годината":

"Имам огромен респект към легенда, като Рафа. Надявам се да имам възможността да играя поне още веднъж срещу него, преди да се откаже от тениса. Изпитвам безкрайно уважение към Надал, той е добър човек и легенда на нашия спорт. Рафа е най-важният съперник в моята кариера и нямаше да бъда тук, ако не беше неговото влияние и присъствие в Тура. Още в Австралия казах, че се надявам да го видя поне на един или два от големите турнири и се надявам това да стане факт, защото никой не го заслужава повече от него" - категоричен е световният номер едно.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович за Надал: Той е добър човек и го уважавам безкрайно; нямаше да съм тук, ако го нямаше Елеонора Александрова
Теми:  
интервюта | любопитно | новак джокович | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook