Мечтан финал в Синсинати: Джокович надхитри Зверев и ще спори за трофея с Алкарас!

от в 09:10 на 20.08.2023
Мирела Николова

 Новак Джокович ще бъде съперник на Карлос Алкарас във финала на Мастърса в Синсинати. Днес сърбинът имаше за задача да преодолее съпротивата на световния №17 Александър Зверев и макар да не показа най-добрата си игра, то носителят на 23 титли от Шлема показа своята класа в решителните моменти и успя да наложи волята си след крайното 7:6(5) 6:4.

Така бе оформен нов сблъсък между Джокович и Алкарас, които в неделя ще се изправят един срещу друг за трети път от началото на сезона. През 2023-та двамата си размениха по една победа, след като балканецът надделя на Ролан Гарос, а няколко седмици по-късно младокът взе реванш на финала на Уимбълдън.

В началото на срещата германецът имаше преимущество в размените от дъното на корта, но въпреки това Ноле не му позволяваше да се откъсне напред в резултата благодарение на отличния си сервис, на който можеше да разчита в най-напрегнатите моменти. С приближаването на сета към заключителната му фаза сърбинът започна да намира оптималното си ниво на игра и значително подобри представянето си, което незабавно го изведе до три сетбола при сервис на противника.

Тогава обаче влезе в употреба началният удар на Зверев, който показа хладнокръвие и успя да излезе невредим от маратонския гейм, за да възвърне паритета за 5:5. Съвсем скоро се стигна до тайбрек, където двукратният шампион пое диригентската палка от самото начало и бе безпогрешен във всеки един аспект, за да вземе преднина в общия резултат.

23-кратният шампион от Шлема пренесе инерцията си и във втория сет, доминирайки изцяло случващото се посредством отличното насочване и разпределение на своите удари. Същевременно опитите на Саша да поеме контрол в разиграванията непрекъснато биваха осуетявани от пословичните качества на Джокович в защита и умението на сърбина да преминава в контраатака.

По този начин белградчанинът осъществи пробив още в първия гейм от втората част, след което безпроблемно печелеше своите подавания до 5:4 в своя полза, но точно тогава се пропука и бившият номер две осъществи рибрейк в последния възможен момент. Радостта му обаче не продължи дълго, тъй като Джокера вдигна сериозно оборотите в следващите два гейма и в крайна сметка се поздрави с най-трудната си победа от началото на турнира.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мечтан финал в Синсинати: Джокович надхитри Зверев и ще спори за трофея с Алкарас! Мирела Николова
Теми:  
atp | александър зверев | новак джокович | Обзори | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook