Мечтаният финал е факт: Ще гледаме Синер срещу Алкарас в Умаг!

от в 23:14 на 30.07.2022
Калоян Соколов

Настоящият сезон не започна особено добре за Яник Синер, който се раздели с дългогодишния си треньор Рикардо Пиати, а впоследствие не можа да се сработи и със Симоне Ваноци. Това доведе до поредна рокада в екипа му, като неговите резултати продължаваха да бъдат далеч от желаното ниво.

Тогава обаче всичко се промени, защото италианецът започна работа с австралийския специалист Дарън Кейхил, чиито методи на работа изведоха всеки един измежду Андре Агаси, Лейтън Хюит и Симона Халеп до световния връх в тениса. Резултатите пък бяха незабавни, тъй като 20-годишният играч достигна до четвъртфинала на Уимбълдън и беше близо до сензационен успех срещу бъдещия шампион Новак Джокович, но все пак опитът надви младостта.

В момента Синер продължава с добрите си изяви, вземайки участие на последния си турнир на клей през сезона, а именно този в Умаг. Там вторият поставен днес разгроми своя сънародник Франко Агаменоне с крайното 6:1 6:3 и по този начин оформи мечтан финал с водача в схемата - Карлос Алкарас. Припомняме ви, че двамата младоци се срещнаха в осминафиналите на Уимбълдън, когато южнотиролецът не остави шансове на двукратния Мастърс шампион.

Световният номер 10 наложи високо темпо на игра още от първите минути, което беше непосилно за квалификанта и редовно виждахме как топката профучава неспасяемо покрай Агаменоне. Все пак аутсайдерът успя да се разпише за 1:5 гейма, но нямаше сили за нещо повече и откриващият сет отиде в актива на носителя на трофея от София.

Втората част започна с две поредни отлично проведени подавания от 136-ия в света, само че младокът отново нямаше намерение да губи излишно време и бързо съумя да дръпне с два пробива преднина, като по този начин лиши мача от интрига и се класира за сблъсъка за трофея в хърватския град.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мечтаният финал е факт: Ще гледаме Синер срещу Алкарас в Умаг! Калоян Соколов
Теми:  
карлос алкарас | Обзори | умаг | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook