Мечтано завръщане: Перфектен Григор отново обезличи Карацев и е 1/8-финалист в Ротердам!

от в 17:34 на 13.02.2023
Мартин Петков

Григор Димитров остави повече от добри впечатления с представянето си в началото на сезона, когато постигна редица безапелационни победи, ала при участието си на Откритото първенство на Австралия имаше малшанса още в третия кръг да се изправи срещу Новак Джокович, който надигра нашето момче и впоследствие вдигна 22-ра титла от Големия шлем. Българинът впоследствие си взе почивка от Тура, като се завърна в Монако, където живее, за да направи финална физическа подготовка, преди да се включи в цикъла от турнири на Стария континент, подавайки заявки за състезанията в Ротердам и Марсилия.

Първа в календара място намери престижната надпревара в нидерландския град, откъдето хасковлията е бивш финалист, като жребият за най-добрия ни тенисист се оказа навярно благосклонен и му отреди на старта да срещне квалификанта Аслан Карацев. Именно руснакът беше съперник на някогашния номер три в откриващия сблъсък на първата ни ракета в Мелбърн миналия месец, когато нашенецът надделя безапелационно в последователни сетове, като през днешния ден, за всеобща радост, събитията оттогава се повториха и Гришо триумфира с крайния успех след само 58 минути на корта - 6:1 6:3.

По този начин бившият шампион от финалите на АТР, който преди цели 14 години постигна дебютната си победа на ниво АТР именно в Ротердам, след като от позицията на световен номер 478 повали 23-тия на планетата към него момент Томаш Бердих, се класира за втория етап в състезанието и му предстои да срещне един измежду Роберто Баутиста Агут и петия поставен в схемата - Хуберт Хуркач.

Началото на двубоя беше поставено със сервис на осетинеца, който спечели дебютното разиграване в мача, ала оттам насетне Димитров ни предостави пълния блясък в играта си, като отлично преминаваше от защита в атака, варирайки в своите удари, което му донесе 12 от следващите 13 точки или по друг начин казано, два пробива аванс. Карацев все пак съумя да вкара поредица от първи подавания, с което се разписа в резултата, но това по никакъв начин не повлия на изключителното представяне на най-добрия ни тенисист, който отмъкна противниковия гейм за трети път и записа откриващия сет на сметката си.

Във втората част съотношението на силите между двамата бивши полуфиналисти от Аустрелиън Оупън остана все така видимо, като многобройните неточности от страна на световния номер 98 имаха сериозно влияние върху случващото се на корта и хасковлията реализира пробив, за да излезе напред по пътя към крайния успех. Темпото на игра впоследствие остана все така високо, като руснакът спечели всяко от последвалите си подавания до края на срещата, но постоянството в представянето на Григор беше ключово и той нито за секунда не постави превъзходството си на корта под въпрос, подпечатвайки победата си на старта в Ротердам, при това без да посрещне нито един брейкбол в сблъсъка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мечтано завръщане: Перфектен Григор отново обезличи Карацев и е 1/8-финалист в Ротердам! Мартин Петков
Теми:  
atp | аслан карацев | бгтенис | григор | григор димитров | димитров | ротердам

Коментари





Следвайте ни в Facebook