Мечтата за титла от Шлема е жива: Жабер е на първия си "мейджър" 1/2-финал след обрат!

от в 21:50 на 05.07.2022
Мирела Николова

Онс Жабер продължава да пише история, след като през днешния ден се превърна в първата африканска тенисистка, класирала се за полуфиналите на турнир от Големия шлем, от 1997-а година насам. Тунизийката днес бе затруднена в четвъртфиналния си двубой срещу световната №66 Мари Бузкова, но въпреки това отново показа качествата си на тревното покритие, за да запише 10-ата си поредна победа на зелено след крайното 3:6 6:1 6:1, като в битка за място на финала ѝ предстои да се изправи срещу Татяна Мария.

Представителката на Чехия навлезе уверено в мача и често си проправяше път към мрежата благодарение на отлично насочените си удари в близост до линиите. Това в комбинация с големия брой непредизвикани неточности от ракетата на Жабер доведе до пробив в полза на Бузкова, която още веднъж се възползва от неубедителния начален удар на противничката си, за да реализира нов брейк, с който да прибави дебютния сет към своята сметка.

Във втората част обаче поставената под номер три излезе на корта пределно мотивирана и още от самото начало пое инициативата, осъществявайки пробив в първия възможен момент. Това върна увереността в действията на тунизийката, която оттам насетне изцяло контролираше събитията на корта, успявайки да наложи агресивния си стил на игра, извел я до още два брейка, с които изравни общия резултат.

Историята се повтори и в решителния трети сет, където втората в света не се нуждаеше от много време, за да нанесе два пробива и да се откъсне напред в резултата със солидна преднина от 4:0. Бузкова изглеждаше напълно безпомощна срещу великолепното представяне от всяка точка на корта на съперничката си, поради което силите ѝ стигнаха единствено за това да отърве нулата.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мечтата за титла от Шлема е жива: Жабер е на първия си "мейджър" 1/2-финал след обрат! Мирела Николова
Теми:  
wta | мари бузкова | Обзори | онс жабер | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook