Мечтата за участие на АО се отдалечава: Лазаров допусна обрат още на старта в Италия

от в 19:34 на 21.11.2022
Калоян Соколов

Александър Лазаров демонстрира огромен прогрес в играта си през последните месеци и сам сподели колко по-професионално се подготвя в хода на настоящия сезон, а добрите резултати за него не закъсняха. Българинът записа първата си победа на ниво ATP по време на настоящия Sofia Open, което го постави в позиция да преследва място в квалификациите на Аустрелиън Оупън догодина. За целта родният ни представител записа серия от Чаланджър надпревари, ала досега не съумяваше да направи някакъв по-сериозен пробив на някоя от тях и целта изглеждаше все по-трудно постижима.

За съжаление, днес Алекс отпадна в откриващия кръг на турнира в италианския град Андрия, отстъпвайки на Виталий Сачко (световен номер 323) с крайното 6:3 3:6 2:6 и така Сачко продължи към осминафиналите, където го очаква среща с един измежду осмия поставен Йеле Селс и Алексей Ватутин (световен номер 285). След днешното си поражение българинът ще загуби мястото си сред първите 300 в световната ранглиста и за да има шанс да намери място в квалификациите на Откритото първенство на Австралия, то ще трябва да спечели трофея на последния си турнир в програмата, а именно Чаланджъра в португалския град Мая, който ще се проведе между 28 ноември и 4 декември.

Лазаров имаше видимо игрово предимство още от началните минути и нямаше проблем да стъпва по-навътре в корта и да наказва твърде пасивното поведение на своя съперник. Сачко пък видимо не се чувстваше комфортно върху бързата твърда настилка и не смогваше на високото темпо, а третата ни ракета се възползва от това и реализира пробив на нула, за да се откъсне напред с 5:2. Впоследствие Алекс имаше сетбол на съперниковия сервис, само че украинецът го отрази и скоро дори достигна до шанс за рибрейк, но нашият сънародник запази самообладание и затвори частта в своя полза.

Ситуацията на корта се промени коренно във втория сет, защото Сачко стаблизира значително изявите си на начален удар, докато българинът допускаше много повече неточности и често имаше трудности в подаванията си. Логичното се случи в осмия гейм, когато Лазаров допусна две двойни грешки и инкасира пробив, който опонентът му затвърди безпроблемно, и победителят щеше да бъде бъде определен в решителна част.

Там сякаш силите напуснаха софиянеца, чиито изяви не кореспондираха на неговата класа и украинецът бързо осъществи брейк, а не след дълго дори дублира преднината си и се поздрави с победата в срещата.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мечтата за участие на АО се отдалечава: Лазаров допусна обрат още на старта в Италия Калоян Соколов
Теми:  
александър лазаров | бгтенис | Обзори | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook