Медведев: Алкарас няма слабости и настилката е по-удобна за него, но съм уверен в себе си

от в 10:40 на 19.03.2023
Калоян Соколов

Даниил Медведев несъмнено е най-добрият играч в света през последните два месеца и неслучайно е на само една победа от това да спечели четвъртата си поредна титла в ATP Тура. Руснакът е в серия от 19 поредни победи, но няма да му бъде никак лесно да я удължи, защото срещу него ще застане топ поставения Карлос Алкарас, който ще се завърне на върха в световната ранглиста, ако надиграе московчанина на финала в Индиън Уелс. Определено тийнейджърът е далеч по-убедителен досега в хода на надпреварата и самият Медведев засипа своя съперник с множество суперлативи на последната си пресконференция, в която говори за невероятния прогрес на испанеца и също така сподели очакванията си за финала:

"Играл съм с него само веднъж на Уимбълдън, но той беше на 17 години и в момента e съвсем различен играч, така че до голяма степен ще е като първи истински двубой между нас и определено този път ще подходя далеч по-внимателно от тактическа гледна точка. Карлос притежава уникални умения, които го отличават от всеки един друг състезател. Може би единствено Рафа може да прави сходни неща на корта, но е трудно да ги сравняваме, защото Надал е левичар.

Когато Алкарас получи възможност да отиграе от форхенд, то е невероятно за наблюдаване. Не мисля, че някой друг може да удря топката толкова силно и същевременно да ѝ придава подобен топспин. Точно поради причина го видяхме да се превръща в най-младия номер едно в историята на спорта и ще е невероятно предизвикателство да изляза срещу него на корта. Истината е, че обичам да наблюдавам играта на Карлос от много време насам. Спомням си, че бях много впечатлен от него, когато се появи в Тура, но понякога даден играч прави бърз пробив в Тура, след което нещата се объркват в дългосрочен план, докато той извървя пътя до върха за по-малко от две години. Всеки от нас има своите слаби и силни страни, само че наистина ми е трудно да посоча някаква сериозна пукнатина в играта на Алкарас.

Има мачове, в които наистина съм изненадан на какви неща е способен на корта и е почти невъзможно да го победиш, ако играе най-добрия си тенис. Говорим за момче, което на 18 години победи Джокович и Надал подред на клей. Въпросът е не дали ще спечели още титли от Големия шлем, а способен ли е да подобри настоящия рекорд. Настилката определено е по-удобна за него, но никога не съм се чувствал толкова уверен в играта си и ще се опитам да удължа победната си серия" - завърши бившият водач в класацията на ATP.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев: Алкарас няма слабости и настилката е по-удобна за него, но съм уверен в себе си Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | индиън уелс | интервюта | карлос алкарас

Коментари





Следвайте ни в Facebook