Медведев бе безкомпромисен на старта на АО и направи първа крачка към трофея!

от в 07:46 на 18.01.2022
Мирела Николова

След като световният номер едно Новак Джокович бе депортиран и няма да се включи в тазгодишното издание, Даниил Медведев е големият фаворит за титлата на Откритото първенство на Австралия. Руснакът откри участието си в Мелбърн с победа в последователни сетове с 6:1 6:4 7:6(3) над Хенри Лааксонен и така си осигури място във втория етап на турнира, където ще се изправи срещу победителя от двубоя между Ник Кирьос и Лиам Броуди.

Началните минути на мача бяха трудни за руснака, който инкасира пробив още в дебютния гейм на срещата. Впоследствие световният номер 2 навлезе в познатия си ритъм и още в ответното противниково подаване реализира моментален рибрейк. От този момент нататък Медведев демонстрираше пословичната си стабилност от основната линия и изцяло пое контрола върху събитията. От отсрещната страна на корта непредизвиканите грешки изобилстваха, което подпомогна шампиона от US Open да влезе в серия от 6 поредни спечели гейма и така да поведе в общия резултат.

Статуквото се запази и във втория сет, когато швейцарецът отново бе притиснат на начален удар. Благодарение на отлично насочените си и дълбоки ретури Даниил осъществи пробив в петия гейм, който по-късно бе безпроблемно консолидиран на нула за 4:2. Оттам насетне Медведев не направи нито крачка назад и след още две безупречни подавания се доближи само на сет от крайната победа.

С началото на третата част играта на Лааксонен се изчисти от неточности, а това му позволяваше да остане равностоен на фаворита в срещата. Паритетът в геймовете се запази до 6:6, което наложи изиграването на тайбрек. В него лидерската позиция бе изцяло на страната на Медведев, който крачеше уверено към първия си успех в Мелбърн тази година.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев бе безкомпромисен на старта на АО и направи първа крачка към трофея! Мирела Николова
Теми:  
даниил медведев

Коментари





Следвайте ни в Facebook