Медведев, Чорич и Синер също ще вземат участие на Flushing Meadows

от в 20:36 на 14.08.2020
Петър Колев


Световният №5 Данийл Медведев е поредният тенисист, потвърдил участието си на двата турнира, които тази година ще се проведат на Flushing Meadows - Western and Southern Open и US Open. Той направи това в профила си в Instagram. Своето участие вече потвърдиха също и водачът в световната ранглиста Новак Джокович и сънародникът на Медведев - Карен Хачанов.

https://www.instagram.com/p/CD3oISaJGQ-/?utm_source=ig_web_copy_link

Руснакът е миналогодишен шампион на турнира в Синсинати и миналогодишен финалист на US Open, което означава, че единственият начин, по който той може да спечели точки за новия формат на световната ранглиста, е да спечели Откритото първенство на САЩ.

Копмания на Медведев в Ню Йорк ще му правят и световният №33 Борна Чорич и 18-годишният Яник Синер, които също потвърдиха участието си чрез социалните мрежи.

https://twitter.com/borna_coric/status/1294208447496564736?s=20

Напомняме, че хърватинът беше вторият тенисист след Григор Димитров, тестван положително за Covid-19. Тези два турнира са идеална възможност за Чорич да натрупа точки за световната ранглиста, тъй като през миналата година той отпадна в първи кръг в Синсинати и се отказа преди началото на мача си от втори кръг на US Open, където трябваше да се изправи срещу Димитров.

https://www.instagram.com/p/CD4B2anAYhY/?utm_source=ig_web_copy_link

За световния №73 това ще бъде първо участие на Western and Southern Open и второ на US Open, където през миналия сезон той отстъпи в първи кръг пред швейцареца Стан Вавринка в 4 сета. В профила си в Instagram той благодари за всички, които се грижат за това безопасността и здравето на играчите да бъде на първо място.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев, Чорич и Синер също ще вземат участие на Flushing Meadows Петър Колев

Коментари





Следвайте ни в Facebook