Медведев и Гойовчик оформиха първия полуфинал във Вашингтон

от в 02:29 на 03.08.2019
В
Даниил Медведев днес реализира нова ценна победа във Вашингтон. Третият поставен в американската столица отстрани Марин Чилич в два сета след 6:4 7:6(7).

Един единствен пробив в средата на първата част бе достатъчен на Медведев, за да поведе в отделните части, като руснакът си служеше превъзходно с началния си удар, чиято посока Чилич радко съумяваше да отгатне.

Във втория сет и двамата високи тенисисти денонстрираха класата на сервиса си, за да се стигне до тайбрек, където минибрейковете също бяха изключителна рядкост. Всъщност имаше само един такъв и той отиде в сметката на руснака, който се възползва от втората си точка за спечелването на двубоя, за да се класира напред във Вашингтон.



Медведев ще се изправи срещу Петер Гойовчик, който надделя в сблъсъка на изненадващите четвъртфиналисти срещу Кайл Едмъндд след 6:3 4:6 6:3 за почти два часа игра.

Гойовчик започна да притиска опонента си още от началото на срещата, пробивайки го рано, като на германеца дори не му се наложи да сервира за успеха в първия сет, тъй като нов брейк на неговата сметка му донесе и откриващата част.



Във втория сет обаче Едмънд се завърна с пълна сила, за да реализира ценен пробив при 2:2, който му послужи, за да изравни двубоя. В третия сет все пак отново доминиращият тенисист на корта беше Гойовчик, който набързо поведе с 4:1.

Скоро Петер се доближи и на гейм от успеха, а сервирайки при 5:3 германецът поведе с 40:0 набързо и изглеждаше, че всичко ще завърши безпроблемно за него. Едмънд обаче все още не бе казал последната си дума и британецът се вкопчи в това последно подаване на своя съперник. Кайл съумя да отрази общо четири мачбола, като в крайна сметка той достигна и до възможност за рибрейк, само че за негова жалост тя бе заличена от неговия съперник. В края на краищата Гойовчик се добра до пети мачбол, който този път се оказа успешен за германския аутсайдер.

https://twitter.com/TennisTV/status/1157383259745136640?s=20

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев и Гойовчик оформиха първия полуфинал във Вашингтон В

Коментари





Следвайте ни в Facebook