Медведев и Русия преминаха с лекота през Еквадор на старта на Купа "Дейвис"

от в 00:43 на 28.11.2021
Владислав Риждов

Даниил Медведев и компания потеглиха с убедителен успех на Финалите на Купа "Дейвис". Съставът на Русия преодоля съпротивата на Еквадор с 3:0 и по този начин оглави група А, преди в утрешния ден да се изправи срещу Испания.

Първи на корта излязоха Андрей Рубльов и Роберто Кирош. Въпреки наглед лесната задача, която се очертаваше пред руснака, световният №291 показа чудесна игра и запази интригата жива почти до самия край на двубоя, но в крайна сметка фаворитът не допусна изненада - 6:3 4:6 6:1. Рубльов наложи рано контрола върху събитията, започвайки по-уверено срещата от своя съперник. Агресивната игра на руснака му гарантира пробив аванс, който беше затвърден по безпроблемен начин. В остатъка от сета световният номер 5 продължи с безгрешната си игра и така затвори частта на сметката си.

Равностойната игра се запази и до средата на втория сет. Тогава соченият за предварителен фаворит поведе с 0:40 на сервис на Кирош и получи отличен шанс да улесни задачата си в мача. Кирош обаче премина през трудната ситуация, а впоследствие самият той развали паритета с брейк в решителен момент от частта, за да вдъхне надежда на отбора си за успех.

Рубльов обаче бързо попари амбициите на опонента си за изненада и бе безапелационен в третия сет. Втората ракета на "Сборная" не остави шансове на еквадорския си съперник. Руснакът бе солиден от дъното на корта, а освен това се справи отлично от линията за сервис, поздравявайки се с крайната победа. 

Световният №2 се справи далеч по-категорично от сънародника си, подпечатвайки крайния успех за отбора си. Медведев разгроми Емилио Гомес с 6:0 6:2 в мач, който продължи по-малко от час.

Още от дебютните минути на двубоя Медведев предложи високо темпо, на което съперникът му нямаше отговор. Финалистът от Финалите в Торино пречупи цели три пъти сервиса на Гомес и не даде нито гейм на еквадорския състезател в откриващата част. Интрига нямаше и във втората част, където Медведев премина с лекота през съпротивата на световния №149 и постигна една от най-лесните си победи през сезона.

Класическият резултат бе оформен от Андрей Рубльов и Аслан Карацев, които надделяха в трисетов мач над Гонзало Ескобар и Даниел Идалго с 6:4 4:6 6:4.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев и Русия преминаха с лекота през Еквадор на старта на Купа "Дейвис" Владислав Риждов
Теми:  
андрей рубльов | аслан карацев | даниил медведев | купа дейвис | обзор | русия

Коментари





Следвайте ни в Facebook