Медведев изнесе поредно убедително представяне, за да се поздрави с 4-та Мастърс титла!

от в 00:39 на 16.08.2021
Калоян Соколов

Даниил Медведев ясно показа, че знае как да се справя с мощно сервиращи тенисисти, след като през вчерашния ден сломи съпротивата на Джон Иснър, а днес Райли Опелка също нямаше особен успех срещу топ поставения и така руснакът заслужено завоюва титлата на Мастърса в Торонто, която е четвърта за него от подобна категория надпревари - 6:4 6:3.

Водачът в схемата започна малко сковано и американецът имаше цели три поредни брейкбола в петия гейм от срещата, но началният удар на Медведев заработи на най-високото си ниво, което му помогна да се измъкне от трудното положение. Това се оказа ключов епизод за развитието на сета, защото Медведев проби веднага след това и до края нямаше проблем да задържи преднината си.

Световният номер две показваше чудеса от храброст в дефанзивен план, като почти напълно неутрализираше сервиса на опонента си и всичко се решаваше при битката от основната линия, където бившият финалист имаше далеч повече аргументи и пробивът в негова полза не закъсня.

Непоставеният състезател имаше своите шансове да се завърне в резултата, само че офанзивата му отново не издържа, защото неговият съперник върна един куп наглед невъзможни топки и скоро гигантът трябваше да подава за оставане в сблъсъка при 3:5 от своя гледна точка, а тогава последва нова серия от блестящи ретури на топ поставения и така той напълно резонно се поздрави със спечелването на купата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев изнесе поредно убедително представяне, за да се поздрави с 4-та Мастърс титла! Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | Обзори | райли опелка | торонто

Коментари





Следвайте ни в Facebook