Медведев: Мога да изпреваря Джокович още на Уимбълдън

от в 16:19 на 21.06.2021
Калоян Соколов

Даниил Медведев е един от най-постоянните тенисисти през последните два сезона и силните му резултати го изведоха до втората позиция в световната ранглиста, а върхът също не изглежда далеч от него. Руснакът отпадна още в трети кръг на миналия Уимбълдън, докато световният номер едно Новак Джокович е защитаващ шампион и това дава добри шансове на Медведев да атакува челното място още в Лондон, а ето какво каза самият състезател по този въпрос и какви са очакванията му за кампанията му на трева:

"Невероятно е изобщо да съм в тази позиция, но трябва да се концентрирам изцяло върху моята игра. Ако започнеш да мислиш прекалено рано за тази възможност, то рискуваш да претърпиш провал. Знам, че мога да стана първа ракета на света, само че вероятно ще трябва да спечеля Уимбълдън, което е твърде далечна перспектива, макар да вярвам в способностите си.

Истината е, че нямам много силни резултати на тази настилка в последно време и по тази причина избрах да участвам в Майорка. В Хале съумях да потренирам само няколко часа и загубих от много силен съперник на старта. Знам колко добър мога да бъда на трева, така че вярвам в правотата на решението си. Всички говореха как Новак ненужно е играл в Белград в седмицата преди Ролан Гарос, а впоследствие той не остави шансове на нито един от съперниците си в Париж. Надявам се да постигна същия ефект" - призна шампионът от ATP Cup.

Източник: Essentiallysports.com

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев: Мога да изпреваря Джокович още на Уимбълдън Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | интервюта | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook