Медведев не даде нито сет на Рубльов и продължава напред

от в 08:49 на 17.02.2021
Диана Андреева

Даниил Медведев продължава убедителното си представяне на Australian Open 2021. Днес руснакът се справи със своя сънародник Андрей Рубльов - 7:5 6:3 6:2. По този начин световният номер четири продължи серията си от вече 18 поредни триумфа на сингъл и се класира за 1/2-финалната фаза на надпреварата.

В днешния двубой Медведев реализира четвърти ATP успех над своя приятел и сънародник, като до момента той няма нито един загубен сет срещу него. В следващия етап от турнира в Мелбърн Даниил му предстои среща с победителя от мача измежду Рафаел Надал или Стефанос Циципас.

По време на двубоя световният номер четири бе доста по-ефективен във всеки един аспект от играта. Даниил бе много убедителен на сервис, а това му позволяваше изцяло да контролира разиграванията по време на подаванията си. Агресивен на ретур, Медведев успешно пласираше топката в дъното на корта, затруднявайки сериозно своя опонент с дълбочината на ударите си, а това му позволяваше да реализира точка след точка и в крайна сметка да се поздрави с победа.

От понеделник руснакът ще постигне нов личен рекорд в своята кариера, тъй като ще се измести напред в световната ранглиста и задминавайки Доминик Тийм, ще стане трети в класацията на ATP.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев не даде нито сет на Рубльов и продължава напред Диана Андреева
Теми:  
australian open | Австралия | андрей рубльов | даниил медведев

Коментари





Следвайте ни в Facebook